Brain voedsel en eigeel

March 18

Brain voedsel en eigeel

Eidooiers zijn een belangrijke brain voedsel, aangezien zij bieden voedingsstoffen die essentieel zijn voor de juiste hersenen functioneren op het gebied van geestelijke gezondheid en zenuwstelsel en cognitieve activiteit. In feite, eidooiers mogelijk een van de belangrijkste voedingsmiddelen voor de hersenengezondheid van de, aangezien zij bieden choline, een voedingsstof die serveert meerdere integraal hersenfuncties en is relatief zeldzaam in andere voedingsmiddelen.

Choline

Eidooiers zijn een van de rijkste voedingsbronnen van choline, een essentiële voedingsstof die, terwijl technisch gezien een aminozuur, is vaak geklasseerd zijn bij een vitamine B-complex. Twee grote eidooiers bieden ruim 230 milligram van choline, of ongeveer de helft van uw dagelijkse behoeften. Choline helpt hersenfunctie door te helpen met het onderhouden van de structuur van celmembranen van de hersenen. Choline is ook een voorloper van de neurotransmitter acetylcholine, die berichten doorgeven nodig is van de hersenen, zenuwen en spieren. Choline is met name belangrijk brain voedsel voor een derde baby in de baarmoeder; choline consumeren tijdens de zwangerschap helpt bij de ontwikkeling van de foetale hersenen en beschermt tegen gebreken van de foetale hersenen.

Micronutriënten

Eidooiers zijn een rijke bron van verschillende vitaminen en mineralen die nodig zijn voor het functioneren van de juiste hersenen. In het bijzonder zijn eidooiers een goede bron van B vitamines, met inbegrip van B-12, die tal hersenfuncties serveert, met inbegrip van de vorming van myeline--een stof die verzendingen tussen zenuwcellen-- en bescherming tegen psychische problemen helpt; B-5, die nodig zijn voor het handhaven van de gezondheid van het zenuwstelsel; B-6, die is betrokken bij de productie van diverse neurotransmitters; en biotine, een tekort aan die kan leiden tot zenuwstelsel-gerelateerde verkeer en visie. Bovendien geven eierdooiers de essentiële mineralen en hersenen nutriënt, zink, die antioxidant functies in de hersenen serveert.

Eiwitten en aminozuren

Naast choline bieden eidooiers ook andere aminozuren, of bouwstenen van eiwit, een compleet eiwit-pakket aan te bieden. Twee eierdooiers wordt ongeveer 5,4 gram hoogwaardige eiwitten voorzien door slechts 108 totale calorieën. Eiwit, in het algemeen, is een belangrijke bron van brandstof van de hersenen, en de specifieke aminozuren die geboden door eidooiers helpen de hersenen produceren belangrijke neurotransmitters. Sommige aminozuren in ei-dooiers omvatten: asparaginezuur, die nodig zijn om de asparate van de neurotransmitter; fenylalanine, gebruikt voor het maken van de stemming-gerelateerde neurotransmitter, dopamine; en tryptofaan, die helpt een andere belangrijke neurotransmitter voor verordening van de stemming produceren, serotonine.

Andere voedingsmiddelen voor hersenen

U kunt ook de hersenen gezondheidsbevorderend voedingsstoffen in eigeel uit andere voedingsbronnen. Bijvoorbeeld rundvlees lever en tarwekiemen bieden ook choline en B-vitamines. Dierlijke producten--bijvoorbeeld vlees, zuivel en vis--zijn in het algemeen, alle goede leveranciers van B-vitaminen, alsmede volledige eiwitten. Verschillende plantaardig voedsel, zoals bonen, noten, zaden, hele granen en groene bladgroenten, ook bieden veel van de aminozuren die nodig zijn voor de productie van de neurotransmitter, samen met micronutriënten die belangrijk zijn voor de juiste hersenen functioneren zoals zink, vitamine C en vitamine E. tot slot koudwater vissen, walnoten en lijnzaad goede hersenen voedingsmiddelen, zijn zoals zij leveren essentiële vetzuren die uw hersenen nodig.


gerelateerde artikelen