Risico's van af en toe roken

October 24

Risico's van af en toe roken

Af en toe roken, of sociale roken, betekent dat u elke dag niet roken. Misschien rookt je alleen in een sociale context in het weekend, of gewoon wanneer je in het gezelschap van vrienden die roken. Je zou denken er is geen echte kwaad gedaan, maar de resultaten van een studie van de 2008 gepubliceerd in het tijdschrift "Ultrasound in Medicine and Biology." Deze studie bleek dat de slagader functie is verminderde zelfs bij incidentele rokers. Dat is niet het enige risico van het roken af en toe.

Hart-en vaatziekten

Ongeacht of u een beetje of veel rookt, is uw risico voor hart-en vaatziekten veel hoger dan die van een Nichtraucher. Volgens de Britse Long Foundation veroorzaakt sigaret roken het vrijkomen van bepaalde schadelijke stoffen in je bloedbaan die potentieel uw risico van angina pectoris, een beroerte en een hartaanval verhogen kan.

Longschade

Volgens de Alberta Alcohol en drugs misbruik Commissie (AADAC) publicatie "De waarheid over sociale roken" zijn sociale rokers op een hoger risico van ontwikkelingslanden longschade en longkanker dan rokers. Zelfs als u niet veel rookt, bijvoorbeeld één of twee sigaretten per dag, het risico is nog groter dan als je helemaal niet roken.

Alcoholmisbruik

Sociale rokers roken vaak op plaatsen waar alcohol beschikbaar, zoals partijen en bars is. Volgens de Alberta Alcohol en drugs misbruik Commissie drinken sociale rokers vaak meer dan rokers. Uw risico van overindulging in alcohol en veroorzaken ernstige leverschade daarom veel hoger dan van een Nichtraucher risico. Bovendien, de AADAC wijst erop dat ongeveer 75% van alle kankers van mond en keel worden veroorzaakt door een combinatie van alcohol en roken.

Secondhand rook

Als u sociaal rookt, bent u waarschijnlijk blootgesteld aan anderen die ook roken. Ademhaling in tweedehands rook is eigenlijk gevaarlijker dan het roken alleen. Volgens de Britse Long Foundation zijn er meer schadelijke vezels en chemicaliën in tweedehands rook dan de rook die je via een filter inademt. Zelfs als u alleen zo nu en dan rookt, bent u nog steeds bij te dragen om te vervuilen de lucht met tweedehands rook. Bovendien, roken, of het nu af en toe of regelmatig, vormt een enorme gezondheidsrisico voor anderen om je heen.


gerelateerde artikelen