Kan je groenten eten als je diarree hebt?

February 24

Je lichaam, met name uw spijsvertering, kan reageren negatief of positief aan het voedsel dat je eet. Hoewel bepaalde voedingsmiddelen de symptomen die gepaard gaan met diarree verergeren kunnen, zijn groenten niet typisch een van hen. In feite, kunnen groenten zelfs helpen de om pijn te verminderen, opgeblazen gevoel en losse darmen die afkomstig zijn van diarree.

Oorzaken

Diarree is meestal een aandoening die weg op eigen binnen enkele uren of dagen gaat. De meest voorkomende oorzaken van diarree, zoals gerapporteerd door de nationale Clearinghouse voor spijsvertering ziekten zijn, een bacteriële of virale infectie, een parasiet, een intestinale ziekte, een reactie op medicatie of een voedselintolerantie, meestal uit lactose of suiker vervangers.

Voordelen van groenten

De meeste groenten zijn gemaakt van glucose, vitaminen, mineralen, water en vezels. Het verhogen van uw inname van zowel water en vezels kan helpen je diarree. Groenten kunnen bevatten beide typen vezels, oplosbare en onoplosbare, die van uw conditie profiteren kunnen. Groenten bevatten weinig of geen vet en geen cafeïne, twee soorten voedingsmiddelen die de symptomen verergeren kunnen.

Vezel

Vezelrijk voedsel kunnen helpen verminderen de symptomen van milde tot matige diarree, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Oplosbare vezels mengt met water. Deze reactie zorgt ervoor dat uw ontlasting op het vasthouden van water, waardoor de ontlasting steviger. Fiber kan ook helpen om te vertragen van de spijsvertering, verhoging van de kruk tijd loopt via de dikke darm, waar water wordt geabsorbeerd. Tragere spijsvertering betekent een grotere en stevigere ontlasting ook.

Water

Als je diarree hebt, verliest je lichaam water. In plaats van geabsorbeerd overtollig water in de ontlasting als het beweegt door middel van uw dikke darm, is de ontlasting passeert zo snel, de darm niet in staat om water te verwijderen. Daarom loopt u het risico steeds uitgedroogd terwijl je diarree hebt. Veel groenten bestaan uit voornamelijk uit water, die kan helpen houden u gehydrateerd. Groenten zoals kool, bloemkool, broccoli en aubergine zijn meer dan 90 procent water.


gerelateerde artikelen