Zijn er slechte effecten van het gebruik van Senna voor constipatie bij kinderen?

July 27

Zijn er slechte effecten van het gebruik van Senna voor constipatie bij kinderen?

Senna wordt gebruikt als een over de toonbank behandeling voor een aantal spijsvertering problemen vaak door kinderen, met inbegrip van constipatie. Hoewel senna is door de Food and Drug Administration goedgekeurd als een laxeermiddel, betekent dit dat kinderen kunnen ervaren dat er verschillende potentiële bijwerkingen aan het gebruik ervan. Spreken van uw kind kinderarts over de mogelijke gevaren voordat u geen producten met senna aan uw kind geeft, of de items zijn voorzien van laxeermiddelen of kruiden supplementen.

Senna

De vruchten en de bladeren van het kruid senna, ook bekend als Cassia senna en Alexandrijnse senna, fungeren als een intestinale genotmiddel. Senna behandelt obstipatie door het veroorzaken van de spieren van de darm te contracteren, geaccumuleerde ontlasting uit het lichaam te dwingen. Senna wordt verkocht in de Verenigde Staten in vloeibare, poeder of tablet vorm onder verschillende merknamen, met inbegrip van Ex-Lax, kleine buik van laxerende, Senexon, Pedia-Lax en Senokot. In vergelijking met andere soorten laxeermiddelen, zoals kruk weekmakers, bulk-vormende laxeermiddelen of hyperosmotic laxeermiddelen, zijn stimulerende laxeermiddelen zoals senna meer kans op bijwerkingen veroorzaken.

Mogelijke bijwerkingen

Senna kan uw kind om te ervaren een aantal bijwerkingen, met inbegrip van diarree, opgeblazen gevoel, buikkrampen, gas, buikpijn, gewrichtspijn, misselijkheid, braken en een verandering in de kleur van de stoelgang en de urine veroorzaken. In bepaalde gevallen, kan reacties en bijwerkingen die tot ernstige gezondheidscomplicaties leiden kunnen optreden met senna gebruik. Stoppen met het geven van uw kind senna en zoek onmiddellijk medische hulp als uw kind een van de volgende handelingen heeft: bloedige urine; stoelgang die tar-zwart in kleur; geelverkleuring van de huid of ogen; duizeligheid; extreme vermoeidheid; Rectale bloeden; beven; ademhalingsproblemen; zwelling in de keel, gezicht, lippen of tong; oncontroleerbare diarree of ernstige maagpijn.

Richtlijnen voor gebruik

Als uw kind kinderarts heeft aanbevolen een laxerende senna-bevattende voor de behandeling van uw kind constipatie, moet u de instructies te volgen precies: geef niet dagelijks meer doseringen dan geïnstrueerd en niet blijven gebruiken van senna voor meer dan zeven dagen, tenzij het is onder de leiding en toezicht van een arts. Laat de kinderarts weet of uw kind een geschiedenis van spijsvertering problemen heeft, is regelmatig het innemen van medicatie voor een andere aandoening of een allergische reactie op eventuele andere laxeermiddel heeft. Als uw kind is het nemen van senna in poeder vorm, kunt u de dosering mix met voorkeur vloeibare of zacht voedsel om het te maken beter verteerbaar. Moedig uw kind te drinken tussen zes tot acht glazen vloeistof dagelijks--bij voorkeur water--tijdens het gebruik van senna.

Overwegingen

Hoewel de Food and Drug Administration heeft het gebruik van senna als een laxeermiddel goedgekeurd, zou het senna die wordt verkocht als een kruidensupplement niet heeft goedgekeurd. Dit betekent dat alle commerciële senna aanvullingen die kunt u aanschaffen is niet geregeld door de FDA en is niet gecontroleerd voor de doeltreffendheid, de veiligheid of de zuiverheid. Sommige supplementen zoals senna besmet kan zijn met giftige metalen of chemicaliën die kunnen compromis uw kind gezondheid. Altijd spreken met een arts voordat u geeft uw kind een product met senna. Houd in gedachten ook dat gezondheidswerkers raden een vermeerdering van uw kind inname van fruit, groenten en vocht als de eerste stap in een poging voor de behandeling van constipatie.


gerelateerde artikelen