Lijst van gymnastische evenementen

December 23

Lijst van gymnastische evenementen

Er zijn drie primaire typen gymnastische wedstrijden: artistieke, ritmische en acrobatische. Elk is een aparte sport. Artistieke gymnastiek zijn algemeen bekend als gewoon "Turnen." Mannen en vrouwen turnen omvatten twee gemeenschappelijke gebeurtenissen, de vloeroefening en het gewelf. Anders, de sport varieert voor mannelijke en vrouwelijke deelnemers. Mannen concurreren in zes evenementen, en vrouwen concurreren in vier.

Kluis

Het gewelf beschikt over een start-en landingsbaan, de landing gebied, een springplank en het gewelf tabel. Het gewelf tabel is ongeveer vier voet lang. Concurrenten sprint naar de springplank lanceren af, duwen uit het gewelf tabel en verschillende luchtfoto manoeuvres uit te voeren. Oordelen is gebaseerd op de vorm lichaam uitlijning, afkeer, hoogte, afstand en het aantal en de moeilijkheid van de wendingen en saltos. Hoe meer de lichaamsbeweging uit te werken, hoe hoger de moeite waarde is voor de vault. Net als in andere evenementen wilt gymnasten "stick" hun landing en Vermijd extra stappen. Shannon Miller, een zeven-time Olympisch medaillewinnaar, vatte haar mentale benadering van het gewelf in een interview met Gymnastike: "Schakel de landingsbaan, de stok de landing, dat is alles wat je hoeft te doen."

Vloeroefening

Concurrenten in de vloeroefening choreograferen hun routines naar muziek. Een goede vloer oefening combineert elementen van de dans en tumbling. Pirouettes, sprongen en bochten zijn geconverteerd vanuit louter gymnastische technieken in schitterende displays van dapperheid. Dans plus atletisch maakt de routine spannend om naar te kijken.

Evenwichtsbalk

De evenwichtsbalk staat ongeveer vier voeten van de grond in geval van deze vrouw. De bundel is enkel vier duim breed. Gymnasten moeten allerlei moeilijke manoeuvres uitvoeren alsof zij op de verdieping presteren waren. Terwijl beginners kunnen voorlopig op de balk, aanval wereldklasse gymnasten vol vertrouwen het met hun routines. "Ik was geïntimideerd door alles, behalve op de evenwichtsbalk," vertelde Miller de Celebrity Baby Scoop-website. "Soms, heb je jezelf bijna te verleiden tot het wordt zelf vertrouwen. Ik leerde om nep vertrouwen zodra ik liep op de mat in een competitie en later besefte dat ik eigenlijk meer vertrouwen voelde."

Ongelijke liggers

De lage bar ligt ongeveer 5 voeten, 4 duim van de grond voor deze vrouwen evenement. De hoge bar is ongeveer acht voet hoog. De bars zijn ongeveer zes voet uit elkaar. De routine is scoorde op de gymnast's kunnen naadloos voortvloeien uit een beweging naar de volgende zonder pauzes. Een van de meest verbluffende-naar-horloge-aspecten is de stroom van de hoge bar op de laag of vice versa. Deze gedurfde beweegt demonstreren de gymnast's kracht en veelzijdigheid.

Paard voltige

Dit apparaat staat ongeveer 3 voeten, 8 inch hoog voor deze mannen evenement. Dat vergt enorme kracht om de gymnast ter ondersteuning van zichzelf door zijn handen alleen boven het paard in een reeks van cirkelvormige bewegingen. Met alleen de onderbreking van de scissor-achtige bewegingen van de benen, tot de routine voltooid is, is de atleet constant in beweging.

Parallelle staven

De parallelle staven zijn ongeveer 6 voet, 4 duim hoog. Gymnasten moeten het uitvoeren van een scala aan schommels in de routine van een succesvolle parallelle staven. De dubbele salto van de voorste of achterste zijn bewegingen die leiden tot de turnster uit de balken verliezen gedurende een paar seconden en enkele van de moeilijkste bewegingen worden geacht. Deze mannen evenement is fysiek veeleisend; Olympisch medaillewinnaar Paul Hamm brak zijn hand uitvoeren van het. "Het is gewoon iets die u ooit totaal niet kan vermijden," vertelde hij binnen de gymnastiek-Magazine. "Je bent zetten jezelf daar en in die situaties, kunt u worden verwond. Het is iets dat op elk moment gebeuren kan. Ik heb het gebeuren. Ik heb het gezien gebeuren voor mij."

Nog ringen

Het nog ringen hangen aan een toren die is ongeveer 19 voet hoog. De ringen, hangen af van kabels die bijna 10 voet lang. De kabels zijn iets minder dan 20 inch uit elkaar. Deze mannen evenement vergt enorme kracht, omdat concurrenten de ringen bewaart nog en onder controle als ze klaar zijn manoeuvres. Om de hoogste scores, moeten Turners houden hun lichamen rechte en hun armen sterk, met geen schudden.

Rekstok

De horizontale balk staat ongeveer negen voet zich lang voor deze mannen evenement. Het is bekend om haar high-flying Hiermee wordt ontkoppeld waarmee een zeer geringe foutmarge. De ontkoppeling is vaak de ster van de show als iedereen hun adem de atleet vliegen van 12 tot 15 voeten boven de bar kijken vangsten. Een van de grootste bewegingen die de turnster voor over en trainen zal is de landing die moet worden "geplakt"; met andere woorden sloeg geen onthutsend vooruit na hun voeten de mat.


gerelateerde artikelen