Wat zijn de oorzaken van rectale slijm?

November 22

Wat zijn de oorzaken van rectale slijm?

Slijm is een slijmerige, gladde vloeistof die fungeert als een smeermiddel en diverse structuren in het lichaam beschermt. Er zijn een aantal slijm-afscheidende cellen in het lichaam, maar slijm is meest prominente in de luchtwegen, genitale en gastro-intestinale traktaten, neemt nota van de Universiteit van Colorado in Boulder. Wanneer het maag-darmstelsel wordt geïnfecteerd of frequente irritatie ondergaat, kunnen de slijm-afscheidende cellen beginnen te produceren bovenmatig slijm, dat wordt doorgegeven via het rectum.

Colitis ulcerosa

Colitis ulcerosa is een soort inflammatoire darmziekte die wordt gekenmerkt door de ontwikkeling van maagzweren of zweren, open in het slijmvlies van de dikke darm en endeldarm. Zweren ontwikkelen bij chronische ontsteking zwakke plekken in het darmkanaal veroorzaakt. De chronische ontsteking veroorzaakt ook het darmkanaal tot bovenmatig slijm, dat wordt uitgescheiden via het rectum. Andere symptomen van colitis ulcerosa zijn vermoeidheid, bloedarmoede, gewichtsverlies, verlies van eetlust, rectale bloedingen, pijn in de gewrichten en zweren op het huidoppervlak. De precieze oorzaak van colitis ulcerosa is onbekend, maar de nationale spijsvertering ziekten informatie Clearinghouse neemt er nota van dat het wordt verondersteld te zijn een gevolg van een abnormale immuunsysteem reactie op de bacteriën in het maag-darmkanaal. Behandeling van colitis ulcerosa verschilt tussen individuen, maar algemene behandelingsopties omvatten een combinatie van medicijnen of, in ernstige gevallen, chirurgie.

Shigellose

Shigellosis is een bacteriële infectie van de darmwand die wordt veroorzaakt door een groep van bacteriën genaamd Shigella. Shigella zijn verspreid wanneer de bacteriën in de kruk wordt vrijgegeven en voert de mond door de inname van besmet voedsel of water. MedlinePlus merkt op dat de symptomen van shigellosis in een tot zeven dagen, maar in het algemeen ontwikkelen kunnen verschijnen drie dagen na de besmetting. Symptomen van shigellosis zijn abdominale pijn en krampen, koorts, bloed in de ontlasting, rectale slijm, rectale pijn, misselijkheid, braken en diarree. Shigellosis gaat meestal weg op eigen binnen zeven dagen. Antibiotica kunnen worden gegeven aan het verminderen van de ernst van de symptomen en de contagiousness van de infectie te verminderen. Het is belangrijk om veel water te drinken terwijl symptomen aanhouden om uitdroging te voorkomen.

Proctitis

Proctitis is een ontsteking van het slijmvlies van de endeldarm, oftewel de gespierde buis aan het einde van de dikke darm waarmee kruk om af te sluiten van het lichaam. Proctitis kan worden veroorzaakt door voedsel overgedragen ziekten, inflammatoire darmziekten, seksueel overdraagbare aandoeningen en therapie van de straling, volgens MayoClinic.com. Wanneer het rectum is ontstoken, kan het resulteren in het rectale bloeden, rectale slijm, pijn in de endeldarm, pijn in de buik, een gevoel van volheid in de endeldarm, diarree, pijn tijdens de stoelgang en een constante drang om een stoelgang hebben. Behandeling van proctitis, is afhankelijk van de oorzaak van de ontsteking. Proctitis die wordt veroorzaakt door bacteriën of infectie wordt meestal behandeld met antibiotica of antivirale middelen. Als proctitis wordt veroorzaakt door inflammatoire darmziekten, kunnen medicijnen waarmee ontsteking of een operatie nodig zijn.


gerelateerde artikelen