Medicare verordeningen voor diabetische schoenen

November 17

Medicare verordeningen voor diabetische schoenen

Medicare ontwikkeld zijn diabetische schoen-programma met de bedoeling om geld te besparen door te voorkomen dat de voet ulcera en, uiteindelijk, voet amputaties. Voet ulcera zijn gemeenschappelijke ellende, maar verwoestende gevolgen kunnen hebben in mensen in meer gevorderde stadia van diabetes. Deze zweren worden veroorzaakt door slechte circulatie, evenals druk en wrijving van traditionele schoeisel. Medicare heeft strenge regels onder die mensen gespecialiseerde schoeisel krijgen kunnen.

Kwalificatie eisen

Diabetische patiƫnten met Medicare deel B die voldoen aan bepaalde veterinairrechtelijke voorschriften komen in aanmerking voor diabetische schoenen. Volgens de handleiding 'Medicare dekking van Diabetes Supplies & Services' beschikbaar op Medicare.gov, Medicare patiƫnten moet diagnose een diabetes samen met een geschiedenis van amputatie van de gedeeltelijke of volledige voet, met voet ulcera, ervaringen uit het verleden een geschiedenis van de vorming van de pre-ulcerative eelt, misvorming van de voet of slechte circulatie. U moet ook deelnemen aan een zorgplan diabetes met uw arts. De handleiding gaat verklaren dat een arts of een gekwalificeerd individu (dwz pedorthist, orthotist, orprosthetist) moet passen en de schoenen.

Schoen typen

Een paar schoenen van de diepte-inlay samen met drie paren van vormbare, multi-laminaire inzetstukken vallen om de twaalf maanden, volgens de Medicare.gov en Podiatrytoday.com. Als je niet kan diepte-inlay schoenen vanwege een vervorming van de voet dragen, zal Medicare betalen voor een paar schoenen aangepast-gegoten en bevatten aanvullende paren van inzetstukken.

Vereiste documentatie

Met meest overheid gesponsorde programma's, documentatie vereist is om te ontvangen van de betaling, en het programma van de diabetische voet Medicare is geen uitzondering. Podiatrytoday.com overzicht van de lijst van eisen die Medicare vereist te vergoeden aanbieders, waaronder een ondertekende verklaring van medische noodzaak (CMN), een schoen-recept dat lijsten grootte, stijl en vereist wijzigingen, een verklaring dat de warmte vormbare inserts bereiken totale contactpersoon, order facturen, een verklaring waarin de montage en pick-up data, samen met opmerkingen over eventuele aanpassingen van de montage.


gerelateerde artikelen