Lijst van groenten voor het Paleo-dieet

August 25

Overzicht

Het Paleo-dieet is een dieet dat is gemaakt door hoogleraar Loren Cordain. Cordain gelooft het recht manier om te eten is na te bootsen de manier waarop onze voorouders aten. Dit betekent vasthouden aan voedsel dat zo dicht mogelijk naar hun natuurlijke staat en het vermijden van de bewerkte voedingsmiddelen. Vlees, noten, zaden, groenten en fruit zijn allen aanvaardbaar in het Paleo-dieet. Granen zijn niet.

Groene bladgroenten

Groene bladgroenten zijn een van de belangrijkste bronnen van nutriƫnten in de Paleo-dieet. Kool, boerenkool, boerenkool, sla, mosterd greens, artisjok, spinazie, Zwitsers snijbiet en waterkers zijn alle aanvaardbaar.

Wortelgewassen

Het Paleo dieet zullen wortelgroenten in een van uw belangrijkste bronnen van koolhydraten. Meeste wortelgroenten zijn toegestaan in het dieet, met inbegrip van aardappelen en alle aardappelproducten. Knolraap, koolraap, radijs, uien, groene uien en wortelen zijn ook alle goede keuzes.

Zetmeelrijke groenten

Hoewel geen korrels zijn toegestaan in het Paleo-dieet, kunt u koolhydraten uit zetmeelhoudende groenten zoals cassave wortel, cassave, zoete aardappelen en Yam.

Andere groenten

Een aantal andere groenten zijn aanvaardbaar in het Paleo-dieet. Het gaat hierbij om minder voorkomende opties zoals de paardebloem, postelein, zeewier en koolrabi. Meer gebruikelijke keuzes omvatten champignons, aubergine, BLEEKSELDERIJ, asperges, artisjokken, bloemkool en waterkers.


gerelateerde artikelen