Fysiotherapie oefeningen voor Bursitis

July 5

Fysiotherapie oefeningen voor Bursitis

Het woord "bursitis" komt van bursa, vloeistof gevulde blaasjes die een kussen tussen de botten, gewrichten en spieren bieden. De bursae houdt spieren en gewrichten gesmeerd gratis verkeer. Bursitis treedt op wanneer de slijmbeurs ontstoken, wat resulteert in beweging beperkt. Slijmbeursontsteking schouder, enkel, heup, elleboog en dij zijn de meest voorkomende, hoewel het kan optreden op een gezamenlijke of spier. De intensiteit van de pijn kan variëren van mild tot ernstig. Als zodanig, mensen lijden van een mild geval van bursitis bijna nooit bezoek aan een arts en vertrouwen op zelf-behandeling.

Oorzaken

Volgens medisch nieuws vandaag, wordt bursitis veroorzaakt van een blessure aan de gewrichten, pezen of spieren. Het is ook overwegend in mensen die lijden aan problemen zoals reumatoïde artritis, waardoor de vloeistof in de bursa te drogen. Dit belemmert de beweging en veroorzaakt pijn als gevolg van een verhoogde druk op de spieren en botten. Een plotselinge schokkerige beweging in de benen of de schouders kan ook leiden tot deze aandoening. In zeldzame gevallen, kan bursitis ook optreden van een bacteriële infectie, met name bij mensen met een zwak immuunsysteem.

Symptomen

Symptomen van bursitis zijn tederheid, pijn en zwelling. De pijn heeft de neiging te verhogen tijdens beweging. Als gevolg van een infectie, bursitis kan leiden tot koorts en de roodheid ook. De pijn kan toenemen wanneer slapen.

Zelf-behandeling

De eenvoudigste manier voor de behandeling van bursitis is te vermijden van elke vorm van stress naar het getroffen gebied. Volgens de Amerikaanse Academie van orthopedische chirurgen, is het belangrijk om uit te rusten van het gebied. Drugs zoals ibuprofen kunnen verstrekken verlichting van pijn. UW Medicine suggereert ook met behulp van een coldpack gevuld met ijs gedurende 20 minuten, vier keer per dag. Idealiter moet de pijn verlichten binnen twee tot drie dagen; Als dat niet het geval is, is het raadzaam een arts te raadplegen.

Fysiotherapie

Bij een bezoek aan een arts voor fysiotherapie, moet u eerst een aantal tests om te bepalen van de omvang van de zwelling of ontsteking ondergaan. Zodra dit is gedaan, ontvangt u advies op houding en gedrag wijziging die zullen u helpen houden het getroffen gebied stress-vrij. Elektrische stimulatie kan ook worden gebruikt om het bieden van hulp aan het getroffen gebied. Therapeutische oefeningen voor de schouder en heup worden ook aanbevolen om pijn en ontsteking te verminderen.


gerelateerde artikelen