Bijwerkingen van het Cambridge dieet

March 16

Bijwerkingen van het Cambridge dieet

Het Cambridge dieet werd in eerste instantie ontwikkeld in de jaren 1970 aan de Cambridge University als een vervanging van de lage-calorie maaltijd bestaande uit drie shakes per dag. Het eist te bevatten qua voedingswaarde volledige maaltijdvervangingen, volgens Cambridgediet.com. De oorspronkelijke formule shakes bevatten bijvoorbeeld 30 gram van eiwit en 110 calorieën per shake, voor een totaal van 330 calorieën per dag. Er bestaan verschillende plannen waar klanten tussen 400 en 800 calorieën per dag consumeren. Een verscheidenheid van smaken zijn beschikbaar, en alleen door distributeurs of online worden verkocht. Verschillende bijwerkingen zijn zorgwekkend.

Calorie beperking

De ernst van de calorie beperking die zijn gekoppeld aan dit dieetplan is een constante bron van controverse gedurende zijn bijna 40 jaren van toeschouwers beschikbaarheid. Het Cambridge dieet kan worden geclassificeerd als een VLCD, dat wil zeggen een zeer lage caloriedieet, gezien het feit dat de klanten gewoonlijk minder dan 800 calorieën per dag verbruiken. De meeste artsen adviseren minimaal dagelijks 1200 calorieën, volgens Dietspotlight.com. Inderdaad, de meeste artsen overwegen de ernstige calorie-beperking van het Cambridge dieet dicht bij de hongerdood niveaus.

Galstenen

Een mogelijke bijwerking van het Cambridge dieet evenals andere VLCDs is de ontwikkeling van galstenen, dat wil zeggen, de diagnose van cholelithiasis, zoals uitgelegd door Diet.com. Strenge diëten waar gewicht is verloren bij het snelle tempo van drie of meer pond per week, verhoogt van iemands risico op galstenen, volgens Diet.com. Gegevens blijkt dat een kwart van de mensen die gaan VLCDs voor verscheidene maanden uiteindelijk gediagnosticeerd met cholelithiasis; Bovendien vereisen ongeveer een-derde van deze gevallen uiteindelijk chirurgie van de galblaas. Hebt u een persoonlijke of familiale geschiedenis van galblaas of gal duct problemen, is het raadzaam dat u VLCDs zoals het Cambridge dieet voorkomen, en opties voor weight loss te met uw arts bespreken.

Ketose

Een ander potentieel ernstige gevolg van het Cambridge dieet is dat het lichaam in de staat van ketose gaat. Ketose is wanneer het lichaam niet krijgt de calorieën of de voeding die het nodig heeft om te gebruiken voor energie, en begint niet alleen branden zijn vetreserves, maar ook de spiermassa, zoals uitgelegd door Diet.com. Ketose is een veelvoorkomende bijwerking van koolhydraatarme diëten of VLCDs. Bovendien, zoals beschreven door «««Diet.com, als dergelijke diëten wordt voortgezet voor een langere periode van tijd, ketose kan leiden tot ernstige schade aan de nieren en de lever. Echter, de Cambridge dieet adviseert inducerende ketose als een gezond proces om gewicht te verliezen, waarvan de meeste van de medische gemeenschap sterk oneens is.

Uitdroging

De website suggereert dat acht glazen water of andere vloeistoffen dagelijks worden verbruikt moeten om te voorkomen dat steeds uitgedroogd. Anders, u kan symptomen uitdroging zoals obstipatie, duizeligheid, vermoeidheid en hoofdpijn.


gerelateerde artikelen