Waarom u geeuwen wanneer u de oefening?

February 29

Waarom u geeuwen wanneer u de oefening?

Geeuwen is onvrijwillige--gewoon proberen niet doen-- en is zelfs enigszins besmettelijk. Ooit zien iemand anders gapen en vervolgens jezelf geeuwen, evenals gevonden? Maar voor een verscheidenheid van redenen, met inbegrip van vermoeidheid of inspanningsniveau geeuwen tijdens de oefening kan optreden. De meeste redenen voor geeuwen weliswaar onschadelijk zijn, kunnen sommige een meer ernstige aandoening duiden. Neem contact op met uw arts als u ondervindt overmatig geeuwen tijdens lichamelijke activiteit.

Vermoeidheid

Als uw lichaamseigen natuurlijke reactie op vermoeidheid, geeuwen tijdens de training kan erop wijzen dat je meer slaap nodig. Veranderingen in uw normale routine, zoals overbelasting, jetlag of een drukke agenda, kunnen leiden tot vermoeidheid en geeuwen tijdens de oefening. Oefening op hetzelfde tijdstip elke dag om te voorkomen dat geeuwen tijdens de gehele training plannen. Ook dit kan je lichaam aan te passen aan een training schema en vereenvoudigt het hoofd naar de sportschool. Pas uw slaap schema, evenals, om ervoor te zorgen krijg je zeven of meer uren van een nacht slapen.

Verveling

Als u ervaring frequente geeuwen tijdens het sporten, kan je verveeld zijn met uw routine. Als uw training repetitieve, zoals joggen op de loopband is, kan het niet u genoeg mentaal uitdagend, waardoor u zich vervelen. Overwegen over te schakelen van het bijwonen van een fitness-klasse, fietsend of circuittraining, iets waar je moet richten en concentreren.

Temperatuur

Geeuwen kan helpen uw hersenen afkoelen. Van de hersenen temperatuur stijgt wanneer je lichaam stress van de oefening of gebrek aan slaap ervaart. Je lichaam reageert door het zweten in de poging om het evenwicht van uw hersenen temperatuur. Als zweten niet werkt, stimuleert je hersenen een geeuw, die de bloedstroom en hartslag verhoogt en de inname van koele lucht, die kan helpen reguleren van de temperatuur van uw hersenen in staat stelt.

Lichamelijke inspanning

Een krachtiger training kan helpen elimineren geeuwen tijdens de oefening. De Universiteit van Cincinnati meldt dat Dr. George Bubenik van de Universiteit van Guelph in Ontario, Canada, is van mening dat geeuwen waarschijnlijk door chemische verbindingen of neurotransmitters in de hersenen, zoals serotonine, dopamine en stikstofmonoxide veroorzaakt wordt. Aan de andere kant, endorfines kunnen verminderen geeuwen, en oefenen op een intenser niveau releases endorfines.

Health Concerns

Hoewel de meeste redenen voor geeuwen geen reden tot bezorgdheid zijn, wellicht overmatig geeuwen een aanwijzing dat uw geeuwen vasovagale in de natuur. De vasovagale reactie kan veroorzaken, je hart te vertragen en uw bloeddruk te laten vallen en kan een ernstige medische aandoening. Medische betreft, zoals depressie, diabetes, ernstige slapeloosheid en bijnier voorwaarden kunnen verhogen geeuwen tijdens uw training, ook.


gerelateerde artikelen