Wat Is het doel in meditatie?

February 27

Wat Is het doel in meditatie?

Meditatie is een krachtige set van technieken voor kalmerend en quieting de geest. Meditatie gaat om het creëren van een soort bewustzijn waarin de beoefenaar is niet gericht op het actief denken maar in plaats daarvan zijn gericht op de vergadering en ademhaling, die hem toelaat om duidelijk zijn geest. Sommige mensen mediteren voor spirituele doeleinden, terwijl anderen kunnen alleen voor het gevoel van ontspanning mediteren en rust biedt.

Spirituele doelen

Vele vormen van meditatie hebben hun wortels in de spirituele of religieuze disciplines. Moderne meditatieve praktijken zijn sterk beïnvloed door de hindoeïstische en boeddhistische filosofie, maar andere religies hebben ook een traditie van meditatie. Binnen de context van een religieuze of spirituele, beoefenaars geloven dat meditatie de geest opent om goddelijke invloed of als een vorm van gebed of aanbidding fungeert. Voor deze beoefenaars is het doel van de meditatie een toegenomen begrip, vaak een zuiver intuïtieve inzicht, van spirituele waarheden.

Stress Relief

Moderne beoefenaars van meditatie kunnen het als een vorm van stress reductie tewerkstellen. Meditatie vaak gaat om technieken voor de lichamelijke en geestelijke ontspanning, met inbegrip van diepe ademhaling en zitten in een ontspannen houding. Voor deze beoefenaars, meditatie quiets de zorgen van het dagelijks leven en biedt een gevoel van ontspanning. Dientengevolge, ze voelen zich beter kunnen omgaan met de problemen die zij ondervinden. Het doel van de meditatie voor deze beoefenaars is vertrouwen op te bouwen, vergroten van de aandacht en concentratie, en verminderen angst.

Voordelen voor de gezondheid

Medisch bewijsmateriaal voor de gezondheidsvoordelen van meditatie is voorlopig positief. Een studie van 1992 in de "American Journal of Psychiatry" gevonden dat meditatie symptomen van angst en paniek bij sommige mensen met angststoornissen, verminderd, terwijl een verslag van 2007 door de Amerikaanse Department of Health and Human Services wat bewijsmateriaal dat meditatie helpt gevonden bij het verbeteren van de cardiovasculaire gezondheid. Het wenst dat verder onderzoek. Voor sommige beoefenaars, dus is het doel van de meditatie om gezondheid te verbeteren.

Persoonlijke doelen

Meditatie doelen zijn zo divers als meditatie beoefenaars. Naast de gemeenschappelijke doelen van stress reductie, gezondheid en spiritualiteit mediteren veel mensen om een specifieke doel, zoals betere prestaties op school, op het werk of in de sport te bereiken. In gevallen waar iemand probeert om een bepaald doel te bereiken, kan ze mediteren op dat doel, haar aandacht te richten op het, soms in de vorm van een bevestiging of een korte verklaring aan het doel gerelateerde.


gerelateerde artikelen