Perfectionisme In tienerjaren

March 19

Ben je blij als je tiener streeft ernaar om te doen haar best, sets hoge verwachtingen en haar doelen bereikt. Echter, wanneer uw ambitieuze tiener iets minder dan perfect als een mislukking definieert, ze zet zichzelf voor teleurstelling. Volgens psycholoog Mary Ann Swiatek kunnen perfectionisme zowel productieve en destructieve bij adolescenten, afhankelijk van hoe deze tendensen worden gekanaliseerd. Helpen uw tiener zoeken het juiste evenwicht is de sleutel bij het beheer van haar perfectionisme.

Definitie

Perfectionist tieners delen een aantal gemeenschappelijke kenmerken. Ze idealen en doelen voor ogen, en zij formuleren een manier om deze doelen te bereiken. Deze verheven doelstellingen kunnen resulteren in een tiener die zeer gedetailleerd gericht is, op het punt van overdreven grondig bij de voltooiing van eenvoudige taken, volgens de Anxiety Disorders Association of British Columbia. De perfectionist tiener zou ook aarzelen om te proberen nieuwe dingen te wijten aan het risico van mogelijke fouten.

Druk

Maatschappelijke druk, evenals ouderlijke druk, kan een rol spelen in tiener perfectionisme. Kenneth Ginsburg, met Psychology Today, legt uit dat de druk op de tieners te bereiken--zowel academisch en verder--op de middelbare school zodat zij het land kunnen een plek op een top college kan bijdragen tot perfectionist gedrag. Ginsburg betoogt dat "druk goed te zijn bij alles," die van de ouders, leraren en edelen komen kan, een tiener kan omslaan in een perfectionist, uiteindelijk belemmeren zijn kans op succes.

Gevaren

Terwijl verheven doelstellingen en hoge prestatie positief voor tieners zijn kunnen, kunnen perfectionistisch tendensen ook presenteren een aantal problemen voor adolescenten. De website van de Anxiety Disorders Association of British Columbia legt uit dat de perfectionist tieners angstig, boos of verstoord worden kunnen wanneer zij fouten maken. Ze zal waarschijnlijk gemakkelijk frustreren en kunnen zelfs geven wanneer taken moeilijk geworden. Perfectionist tieners kunnen overreageren wanneer ze een A - op een papier krijgen of opbouwende kritiek van een leraar of trainer ontvangen.

Saldo

De sleutel tot het beheren van een perfectionist tiener is het juiste evenwicht tussen verheven doelstellingen en realistische verwachtingen. Praat met uw tiener over fouten en hoe iedereen maakt hen-- en, sterker nog, hoe fouten kunnen helpen uw tiener leren en verbeteren. Leren uw tiener krijgen perspectief--een B + op een test is niet rampzalig zijn, vooral als het was een van de hoogste rangen in de klasse. Kijk voor de positieve momenten en leermogelijkheden in gebeurtenissen die uw tiener perfectionist als fouten of storingen waarneemt.


gerelateerde artikelen