Wat zijn de behandelingen voor een huiduitslag die veroorzaakt door een allergische reactie?

September 27

Wat zijn de behandelingen voor een huiduitslag die veroorzaakt door een allergische reactie?

Behandeling van een huiduitslag die veroorzaakt door een allergische reactie kan een voorschriftdrug vereisen. Over-the-counter-medicijnen en actuele preparaten kunnen worden gebruikt. Een uitslag vergezeld door het inademen van moeilijkheid is een medische noodsituatie. Identificeren van de bron van een uitslag is belangrijk. Sommige bacteriële en virale infecties kunnen een uitslag die een allergische reactie bootst veroorzaken.

Antihistaminica

Antihistaminica over de toonbank verkocht kunnen verminderen ontsteking en rust de jeuk door een allergische reactie. Voorbeelden zijn diphenydramine, of Benadryl; Loratadine; en certrizine. Difenhydramine kan slaperigheid veroorzaken en zou best worden genomen voor het slapengaan.

Actuele crèmes

Cortisone crèmes kunnen worden gekocht bij de drogist en topisch toegepast voor de behandeling van een huiduitslag die veroorzaakt door een allergische reactie. Volgens het handboek van Merck, moet difenhydramine toegepast op de huid worden vermeden omdat het ook een allergische reactie kan veroorzaken. Hydrocortison crème moet worden toegepast op kleine gebieden, omdat het kan worden geabsorbeerd in de bloedbaan en medische problemen, met name in zuigelingen veroorzaken. Facial huiduitslag moeten worden behandeld met nee sterker dan 1% hydrocortison crème om huid schade te voorkomen.

Calamine

Calamine lotion toegepast na het baden in de koele of lauw water kan kalmeren een huiduitslag die veroorzaakt door een allergische reactie. De huid moet grondig worden gedroogd voordat u het toepast. Als de uitslag niet beter in 7 dagen is, is het raadzaam een arts examen. Calamine lotion kunnen toegepaste drie tot vier keer per dag.

Colloïdale havermout

Colloïdale havermout lotions en Baden kalm jeuk van allergieën die veroorzaakt huiduitslag. Onderdompelen in een kuip van koud water of het toepassen van kompressen gedrenkt in colloïdale havermout kan worden met name effectief voor huiduitslag veroorzaakt door poison ivy. Verschillende preparaten die ontsteking en jeuk kalmeren kunnen zijn beschikbaar, waaronder scheren gels, lotions, poeders en shampoo.

Orale corticosteroïden

Een arts kan voorschrijven orale corticosteroïden voor een uitslag die aanhoudt of is wijdverbreid. Een bekend voorbeeld is prednison, die korte termijn in de taps toelopende doses genomen kan worden. Corticosteroïden bootsen het effect van natuurlijke steroïden geproduceerd door de bijnieren. Ze worden gebruikt voor een verscheidenheid van gezondheidsproblemen, zoals astma en artritis en allergieën.


gerelateerde artikelen