Ijzer-rijk voedsel voor baby 's

May 27

Ijzer-rijk voedsel voor baby 's

Overzicht

Baby's worden geboren met ijzeren winkels die duren van zes maanden tot een jaar na de geboorte. Als u vast voedsel en je kind de inname van ijzer-verrijkte formule of borst melk daalt introduceren, moet u ervoor zorgen dat uw baby ijzer-rijk voedsel als onderdeel van zijn dieet om hem te beschermen ontvangt tegen het ontwikkelen van bloedarmoede. Raadpleeg uw baby's kinderarts als u zich zorgen maakt over de ijzeren niveaus of alvorens geen drastische veranderingen in de voeding van uw baby.

Baby's in gevaar

Als uw baby voorbarig--kleiner dan 3000 gram bij de geboorte was-- of niet-verrijkte formule gevoed worden ze groter risico voor het ontwikkelen van een ijzertekort. Als u bezorgd over uw baby's ijzer inname bent moet u ook voedingsmiddelen met vitamine C opnemen in hun dieet, sinds vitamine C aids in de absorptie van ijzer.

Granen met ijzer

Ijzer-rijk voedsel voor baby 's

Vaak aanbevolen als het eerste vaste voedsel voor babies, komen ijzer-verrijkte ontbijtgranen ontworpen voor zuigelingen in een verscheidenheid van typen, met behulp van verschillende korrels. Rice granen is een gemeenschappelijk eerste voedsel, omdat het de neiging om milde en gemakkelijk voor zuigelingen te verteren. Baby granen komen ook in haver, tarwe, gerst en multi graan rassen. Sommige ouders kiezen voor regelmatige hele korrels granen, zoals havermout, waarin 4 tot 6 mg ijzer per portie, volgens de website HealthLink BC. U kunt tijdens de vroege inleidende periode, granen mengen met moedermelk of formule om geleidelijk uw baby gewend aan de nieuwe structuur en de consistentie van vast voedsel.

Ijzer In eigeel

Ijzer-rijk voedsel voor baby 's

Eidooiers kunnen zijn rijk aan ijzer en worden gestampt of gespannen en geserveerd aan uw baby. Als uw gezin een geschiedenis van allergieën van het ei heeft kunt wachten tot na uw baby één jaar oud is om elk type van eiproducten, met inbegrip van de dooiers. In het algemeen, zijn eierdooiers echter minder allergeen dan eiwit, waarin het potentieel allergene samengestelde albumine. Cook eidooiers volledig om te voorkomen dat salmonella.

Zetmeelrijke voedselbronnen

Ijzer-rijk voedsel voor baby 's

Sommige zetmeelrijke groenten hebben hoge niveaus van ijzer. Deze soorten voedsel zijn doorgaans mild, zacht en makkelijk te kauwen, wat ze ideaal maakt voor inleidende vast voedsel. Volgens de website van vegetarische resourcegroep, 1 kopje van kikkererwten is 4,7 mg ijzer, 1 kopje quinoa heeft 2,8 milligram van ijzer en een enkele grote aardappel met huid heeft 3,2 mg ijzer.

Gezond vlees

Ijzer-rijk voedsel voor baby 's

Vlees heeft de neiging om een goede voeding bron van ijzer en kan worden geïntroduceerd aan zuigelingen zes maanden of ouder. De Centers for Disease Control and Prevention raadt pureren van vlees voor uw baby om te controleren of hij krijgt genoeg ijzer in zijn dieet. Goed vlees bevatten om te beginnen met het donkere vlees van kip, rundvlees, kip lever, rundvlees lever en Turkije. Terwijl orgel vlees, met name de lever, de neiging niet populair te zijn in de Verenigde Staten, overwegen kunt u het aanbod gekookt orgel vlees als een babyvoeding, aangezien dit enkele van de beste bronnen van ijzer beschikbaar zijn. U kunt om uit te houden over de invoering van varkensvlees, schaal-en schelpdieren en vis tot uw baby een jaar oud, is omdat deze voedingsmiddelen allergeen kunnen.


gerelateerde artikelen