Wat zijn de voordelen van Glucosamine sulfaat?

May 7

Wat zijn de voordelen van Glucosamine sulfaat?

Glucosamine komt voor in gezond kraakbeen, en het helpt bij de vorming van dit bindweefsel dat de kussens van de gewrichten. Glucosamine sulfaat of sulfaat, is een vorm van de stof verstrekt als een aanvulling. Supplementen zijn de enige effectieve manier om extra glucosamine want er geen grote voedselbronnen zijn, volgens de website van de Universiteit van Maryland Medical Center. Meeste glucosamine supplementen zijn afgeleid van de harde schelpen van schaaldieren, zoals kreeft, maar sommige mensen allergisch voor schaal-en schelpdieren zijn vervaardigd. Raadpleeg een gekwalificeerde zorgverlener alvorens glucosamine sulfaat supplementen.

Knie- en heup artrose

Verschillende studies blijkt dat glucosamine supplementen effectief voor de behandeling van artrose van de knie en heup, hoewel sommige onderzoek conflicterende, volgens de UMMC website. Artrose treedt op wanneer kraakbeen vanwege letsel of normale slijtage en scheur na verloop van tijd breekt; Naarmate mensen ouder worden wordt het een veel voorkomende aandoening. De Amerikaanse National Institutes of Health op haar website Medline Plus geeft glucosamine sulfaat de klasse "A" voor de behandeling van artrose van de knie. Studies van glucosamine die voordelen niet hebben gevonden, hetzij opgenomen patiënten met ernstige artrose in plaats van milde tot matige symptomen, of patiënten die gebruikt supplementen in een andere vorm dan glucosamine sulfaat, volgens MedlinePlus. Deelnemers nemen van glucosamine heb ervaren minder pijn in de gewrichten, stijfheid en zwelling, verbeterde gezamenlijke functie en verlichting van symptomen voor maximaal drie maanden na de behandeling werd gestaakt, volgens de UMMC website. De meeste studies hebben geconstateerd dat mensen glucosamine voor 2 tot 4 maanden voordat de positieve resultaten optreden moet nemen.

Artrose van de andere gewrichten

Verschillende onderzoeken met dieren en mensen is gebleken dat glucosamine heeft voordelen voor de behandeling van artrose in verschillende andere gewrichten, volgens MedlinePlus; echter het bewijs is niet zo sterk als voor knie artritis, en de meeste van de studies waren niet van hoge kwaliteit. Studiedeelnemers ondervonden verlichting van pijn en verbeterde gezamenlijke functie.

Reumatoïde artritis

Glucosamine kan hebben anti-inflammatoire effecten. Vroege onderzoek geeft aan dat het is gunstig voor de behandeling van gewrichtspijn en zwelling bij reumatoïde artritis, volgens MedlinePlus.

Knieblessure

Een studie gepubliceerd in April-juni 2007 de kwestie van "onderzoek in Sports Medicine" evalueerde de effecten van glucosamine bij patiënten met acute knie-blessure. Na 28 dagen, de patiënten nemen van glucosamine significante verbetering ervaren in de knie gezamenlijke flexibiliteit en uitbreiding, ten opzichte van de groep die een placebo, maar glucosamine niet lijken te verminderen van de pijn.


gerelateerde artikelen