Bijwerkingen van tramadol

February 6

Tramadol is een witte capsule gebruikt waarmee constante behandeling voor chronische pijn. Volgens MedlinePlus, het behoort tot de klasse van medicijnen genoemd opiaten agonisten en verandert het lichaam van de sensatie aan pijn. 50 tot 100 mg tramadol komt meestal elke vier tot zes uur. Het is raadzaam niet te nemen meer dan 400 mg tramadol een dag als deze tot ernstige bijwerkingen leiden kan.

Algemene bijwerkingen

In een dubbelblinde studie in de Verenigde Staten van 550 patiënten meldt de National Library of Medicine dat 26 procent van de patiënten ontwikkeld diarree, 24 procent ontwikkeld misselijkheid en braken, 18 procent ontwikkeld hoofdpijn en 16 procent ontwikkeld slaperigheid. Ook geconcludeerd dat braken (9 procent), jeuk (8%) en zweten (6 procent) andere routine bijwerkingen van tramadol zijn. Andere voorkomende bijwerkingen houden droge mond, diarree en inname (alle in 5 procent van de onderzochte patiënten gemeld). Tramadol kan invloed hebben op het centrale zenuwstelsel (hersenen en ruggenmerg) en bevingen, angst, spierspasmen, hallucinaties en emotionele veranderingen veroorzaken. Deze centrale zenuwstelsel bijwerkingen beïnvloed 7 procent van de 550 patiënten.

Schadelijke bijwerkingen

MedlinePlus waarschuwt dat tramadol kan netelroos, moeite met ademhalen, een uitslag en zweren in de mond, de keel, de ogen en de neus. Het kan ook leiden tot convulsies, een loopneus, verstopte, koorts en een hoest. In sommige gevallen kan tramadol perifeer oedeem (zwelling van de benen, voeten of handen) en zwelling van het gezicht, tong, keel en lippen veroorzaken. Een persoon moet een arts vertellen over deze bijwerkingen. De arts kan stoppen met tramadol en streven naar een veiliger medicijn.

Andere bijwerkingen

Volgens de National Library of Medicine, kan tramadol veroorzaken vasodilatatie (ontspanning van de bloedvaten). Buitensporige vasodilatatie kan leiden tot hypotensie (lage bloeddruk) en zelfs schokken (voorwaarde waarin minder dan voldoende bloed stroom bereikt de organen). Het kan ook leiden tot winderigheid (gas), urine retentie, vaak moeten plassen en menstruele onregelmatigheden. Andere bijwerkingen zijn tinnitus (geluid in de oren), staar (troebel van de eye lenzen), hoorzitting problemen, spraak problemen en huid vesikel vorming.

Extra zorgen

Een persoon moet tramadol vermijden als hij een geschiedenis van drugsgebruik en afhankelijkheid heeft. Tramadol is een verdovende middelen-achtige medicijn die fysiek en psychologisch verslavend kan worden. Volgens de National Library of Medicine, kan een persoon ontwikkelen hunkeren naar tramadol en zelfs geworden tolerant ten opzichte van het.

Tramadol moet niet met alcohol, verdovende middelen, hypnotica, opioïden, psychofarmaca en centrale acteren pijnstillers worden gehouden. Een persoon moet zijn arts te vertellen over zijn medicijnen en ze kan controleren of ze met tramadol interageren. Het combineren van deze medicijnen met tramadol kan leiden tot respiratoire depressie (beëindiging van de ademhaling) en aanvallen, zegt de National Library of Medicine. Het kan ook leiden tot serotonine-syndroom, een aandoening gekenmerkt door gebrek aan coördinatie, tachycardie (snelle hartslag), diarree, misselijkheid en braken, agitatie, coma, hallucinaties.


gerelateerde artikelen