Sensorische activiteiten voor zuigelingen

September 26

Sensorische activiteiten voor zuigelingen

Overzicht

Baby's zijn leren en ontwikkelen voordat zij zelfs zijn geboren. In de baarmoeder zijn zij in staat om te horen en herkennen van geluiden en stemmen. In de kinderschoenen staat, zijn baby's bijna constant nieuwe dingen te leren en hun motorische vaardigheden te ontwikkelen. Ouders die staan te popelen om te helpen hun zuigelingen langs kunnen sensorische activiteiten uitvoeren met hun kinderen te helpen bij de ontwikkeling van de sensorische en de motorische vaardigheden ze moet later in het leven.

Geluid

Sindsdien voordat zij geboren waren, werden de baby's horen van geluiden buiten de baarmoeder. Na zijn geboorte, worden ze blootgesteld aan een breed uitgestrektheid van vreemde geluiden in verschillende tinten en standplaatsen.

U kunt uw baby leren Toon, toonhoogte en volume door het doen van een aantal activiteiten. Studies hebben aangetoond dat zuigelingen in feite de beat in de muziek kunnen detecteren. Iets eenvoudigs als het zingen van een lied aan uw baby kan helpen haar onderscheiden Toon en geluidskwaliteit. Praat met uw baby en variƫren uw Toon en de toonhoogte is ook een eenvoudige, maar effectieve activiteit.

Touch

Omdat ze nieuw in de wereld zijn, zijn al uw baby's zintuigen extreem verhoogd na de geboorte en voor de eerste paar maanden. U kunt uw baby het gevoel van aanraking ontwikkelen met behulp van dingen zoals touch-and-feel boeken die hebben een grote verscheidenheid van texturen om te helpen uw baby leren. Lopen uw baby's handen en vingers in uw huid, dan over je kleren om te leren van het verschil in textuur. Uw kind zal binnenkort bereiken uit en raken de dingen op haar eigen. Veilige nieuwsgierigheid stimuleren door te helpen van uw baby zoveel texturen ervaring mogelijk.

Zicht

Een van de grootste schokken naar een pasgeboren baby's systeem is de felle lichten, de kleuren en de bezienswaardigheden van de nieuwe wereld, die ze zijn allemaal tegelijk de stuwkracht in. Baby's hebben beperkte zicht net na de geboorte, en het kan een tijdje duren voor hun visie aan te passen. U kunt deze langs door kleuren, verlichting (niet te fel) en zelfs alleen uw gezicht om te helpen baby ontwikkelen zijn gevoel van zicht.

Zitten met uw baby en laat hem stare in je gezicht als u uw expressies wijzigen, Knipper met je ogen, je mond open en andere dingen doen te stimuleren van baby visie. Baby's niet begrijpen en CMYK-kleuren nog voor een tijdje, maar met behulp van verschillende kleuren in uw activiteiten kunt stimuleren zijn visie net hetzelfde.

Motorische vaardigheden

Baby's worden geboren zonder veel mogelijkheid om controle van hun armen, benen en hoofd, niet te vergeten hun hele lichaam. Deze motorische vaardigheden komt natuurlijk na verloop van tijd, maar u kunt hen langs doordat inspanningstijd met je baby helpen.

Uw baby zacht stuiteren op je schoot om te leren van haar algemene lichaamsbeweging. Schommel haar wapens rond zacht, en haar voeten heen en weer bewegen. Wanneer uw kind een paar maanden langs is, objecten gebruiken om te proberen te verleiden baby reiken en grijpen. Dit is een motor vaardigheid die na enkele maanden, dus wees niet gefrustreerd als ze niet in eerste instantie krijgen langs zal komen.

U kunt het combineren van al deze activiteiten in speeltijd voor baby en maken van sensorische stimulatie niet alleen leren tegelijk voor uw kind, maar een binding tijd voor jullie beiden.


gerelateerde artikelen