Isotone Vs. isometrische spier oefeningen

June 26

Isotone Vs. isometrische spier oefeningen

Als het gaat om het verkrijgen van fit, zijn er talloze uitoefening opties. Leren over de verschillende soorten van de oefening en het identificeren van uw doelstellingen kunt u ontwerpen een oefenprogramma dat voldoet aan uw individuele behoeften. De combinatie van isometrisch en isotonische oefeningen is een ontwerpbenadering voor optimale functionele fitness.

Spier acties

Tijdens de oefening, kunnen spieren spanning terwijl verkorten, verlenging of dezelfde lengte te blijven ontwikkelen. Spier verkort, bekend als concentrische contractie, dwingt een gezamenlijke hoek te verminderen. Spier verlenging, bekend als excentrische contractie, zorgt ervoor dat een gezamenlijke hoek te verhogen. Wanneer spanning in een spier ontwikkelt, maar de lengte niet verandert, het gewricht niet beweegt, en de samentrekking schijt isometrische. Bij het vergelijken van isotone te Isometrische oefening, vergelijkt u oefeningen die respectievelijk starten gezamenlijke beweging aan oefeningen die statisch, veroorzaakt geen beweging heeft plaatsgevonden.

Isotonische oefening (DCER)

Isotonische oefening, ook bekend als dynamische constante externe weerstand, of DCER voor korte, omvat oefeningen waar pezen spieren tegen bot trekken tot gezamenlijke beweging. Geen bewegende oefening, valt van gewicht opleiding te roeien of lopen, in deze categorie. In de fitness verwijst isotonische oefening meestal naar oefeningen die isoleren van een bepaalde spier of spiergroep te sterkte te verhogen of te verbeteren van prestaties. Omdat de meeste menselijke activiteit en atletische prestaties omvat verkeer, is isotonische oefening fundamenteel voor de meeste training protocollen. Voor de gemiddelde uitoefenaar raadt de American College of Sports Medicine doen van één tot drie sets van acht tot 12 herhalingen van isotone weerstand oefenen voor alle grote spiergroepen, twee keer per week uitgevoerd.

Isometrische oefening

Isometrische oefeningen zijn statisch, wat betekent dat geen gezamenlijke beweging is betrokken. Het trainingseffect van isometrische oefening is specifiek voor de gezamenlijke hoek waarop het wordt uitgevoerd, binnen vijf tot en met 25 graden. Bijvoorbeeld, uitvoeren van een "muur zitten ' oefening met je rug tegen de muur en je knieën en heupen vastgesteld op 90 graden zal resulteren in meer kracht op die hoek, maar de voordelen niet over zal dragen aan gezamenlijke acties die veel verder gaan dan dat bereik. Aanpassingen van de kracht van isometrische oefening zijn een functie van de lengte van tijd die het lichaam wordt gehouden in positie. Om de sterkte te verhogen, bezit de voor zo lang mogelijk tot spier falen.

Intelligente oefening keuzes maken

Voor de gemiddelde uitoefenaar, isotonische oefening biedt de meest nuttige verbeteringen voor dagelijkse functie, maar isometrische oefening wellicht toch een plek in uw training regime. Omdat de spieren van de kern uitvoeren de belangrijke functie van het stabiliseren van de wervelkolom overdag, kunnen isometrische oefeningen zoals de yoga plank nuttig zijn voor versterking van deze spieren. Isometrische oefening kan drastisch verhogen bloeddruk en dus ongeschikt voor hypertensieve individuen kan worden.


gerelateerde artikelen