Wat zijn de kenmerken van de generaal van lipiden?

June 15

Wat zijn de kenmerken van de generaal van lipiden?

Lipiden verwijzen naar een brede groep van biomoleculen die niet oplosbaar in water. De groep omvat vetten, wassen, sterolen, fosfolipiden, lipoproteïnen en de vetoplosbare vitaminen A, D, E en K. De algemene kenmerken van lipiden zijn het best omschreven door het definiëren van hun verschillende functies in het menselijk lichaam.

Energie

De belangrijkste lipiden die energie voorzien in cellen in het menselijk lichaam zijn triglyceriden. Triglyceriden zijn opgebouwd uit een molecule glycerol. Triglyceriden mogelijk verzadigde of onverzadigde, die verwijst naar de hoeveelheid dubbele bindingen tussen koolstof-atomen in de vetzuren. De vetzuren in triglyceriden bieden over twee keer zoveel energie als koolhydraten en eiwitten tijdens cellulaire metabolisme. Als het lichaam geen energie nodig heeft, wordt de overtollige triglyceriden worden opgeslagen in vetweefsel in cellen genaamd adipocytes.

Vervoer

De belangrijkste vervoer vloeistof in het lichaam is het bloed, die de "United States Geological Survey" gemeld dat groter is dan 80 procent water. Het vervoer van water onoplosbare lipiden in het lichaam wordt bereikt door chylomicrons, HDLs, LDLs en VLDLs, die deel lipide en deel eiwit. Deze moleculen omringen lipiden met hun vetoplosbare porties en project naar buiten hun eiwit subeenheden, die oplosbaar is in water.

Membraan componenten

Alle cellen in het lichaam, en ook die van alle andere organismen zijn gescheiden van hun omgeving door biologische membranen. De belangrijkste componenten van biologische membranen zijn fosfolipiden. Fosfolipiden bestaan uit vetzuur kettingen met fosfaat hoofd groepen, die oplosbaar in water zijn. Ze vormen de bilayers met de water onoplosbare fatty acids aan de binnenkant en de fosfaat koppen aan de buitenkant. Cholesterol is een wasachtige plantensterolen lipide dat ook een groot deel van de biologische membranen maakt. Het kan worden vervaardigd in het lichaam volledig uit vetzuren.

Hormonen

De steroïdhormonen zijn alle gesynthetiseerd uit cholesterol in de bijnieren en de geslachtsklieren. De steroïde hormonen zijn oestrogeen, progesteron, testosteron, cortisol en aldosteron. De steroïdhormonen handelen op vele verschillende cellen in het lichaam en naar hun doelen in het bloed worden vervoerd door binding aan eiwitten. 'De medische biochemie-pagina' gemeld steroïde hormonen reguleren vele functies van het lichaam, zoals reproductie, bot remodelleren, bloed volume en druk en activiteit van het immuunsysteem.

Vetoplosbare vitamines

Net als andere lipiden, worden de vetoplosbare vitaminen naar waar ze worden gebruikt door lipoproteïnen vervoerd. Een review artikel door "Colorado State University" verklaarde dat de vetoplosbare vitamines zijn betrokken bij de botgroei, huid groei, calcium-homeostase, voorkomen celbeschadiging en bloed stremmen, onder vele andere functies. Wanneer de vetoplosbare vitamines zijn overvloedig worden deze opgeslagen in de lever of het vetweefsel totdat het nodig is.


gerelateerde artikelen