Wat zijn de voordelen van Broccoli eten elke dag?

December 15

Wat zijn de voordelen van Broccoli eten elke dag?

Een plant van de familie kool, broccoli is laag in calorieën en rijk aan vezels, vitaminen en mineralen die talrijke voordelen voor de gezondheid bieden. Voor een optimale gezondheid, moet volgens de publicatie "Dieetvoorschriften voor Amerikanen, 2010," je consumeren 2 1/2 kopjes groenten elke dag als je op een 2.000-calorie-a-dag dieet. Met inbegrip van een 1/2-cup portie broccoli in uw dagelijkse menu, kunt u dit doel bereiken.

Gezonde voedingsstoffen

Broccoli is laag in calorieën, met slechts ongeveer 27 calorieën in een portie 1/2-cup van de gekookte groente. Het bevat ook respectabele hoeveelheden vitaminen en mineralen. Een 1/2-cup portie gekookte broccoli biedt 50.6 milligram vitamine C, 110 microgram vitamine K en ongeveer 1.207 internationale eenheden vitamine die a. vitamine C is nodig voor de groei en het herstel van de lichaamsweefsels van uw, terwijl vitamine K een belangrijke rol bij de bloedstolling speelt. Vitamine A is essentieel voor goede gezichtsvermogen. Broccoli is rijk aan heilzame mineralen, met inbegrip van kalium, met 229 milligram in een 1/2-cup serveren, en calcium, met 31 milligram per 1/2 kopje. Je cellen, weefsels en organen behoefte aan kalium optimale werking. Calcium helpt ontwikkelen en onderhouden van sterke botten en tanden.

Voedingsvezels

Beide soorten voedingsvezels--onoplosbare en oplosbare--van nature in broccoli. Onoplosbare vezels versnelt de beweging van voedsel door je maag en zorgt u ervoor dat u regelmatig door toevoeging van bulk aan uw ontlasting. Oplosbare vezels oplost in water om een gel te vormen in uw spijsverteringskanaal. Dit vertraagt de spijsvertering, en uw maag en de darm niet volledig om voedingsstoffen te absorberen zoals suiker en zetmeel. Dientengevolge, zinken cholesterolgehalte, die kan helpen beschermen tegen beroerte en hart-en vaatziekten. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, kan eten van levensmiddelen met een hoog in oplosbare vezels, zoals broccoli, verbeteren glucosetolerantie bij mensen met diabetes. Een 1/2-cup portie gekookte broccoli heeft een totale vezelgehalte van 2,6 gram. De aanbevolen dagelijkse inname van voedingsvezels is 25 tot 30 gram.

Gezondheidsbevorderende stoffen

Broccoli is een goede bron van zwavel-bevattende verbindingen genaamd glucosinolaten, die in je lichaam te formulier isothiocyanaten slechten. Isothiocyanaten stimuleren enzymen in je lichaam die helpen vernietigen van toxines en carcinogenen, stelt het Linus Pauling Instituut. Broccoli bevat ook een stof genaamd indool-3-carbinol, die produceert diindolylmethane of DIM, wanneer het in contact maagzuur in je maag komt. Vanwege de sterke anti-kanker eigenschappen, kan DIM houden belofte bij het voorkomen van borst- en prostaat kanker, meldt Memorial Sloan-Kettering Cancer Center.

Respiratoire Relief

Volgens een onderzoek dat is gepubliceerd in de maart 2009 editie van het tijdschrift "Klinische immunologie," sulforafaan--een chemische stof gevonden overvloedig in broccoli en spruiten van de broccoli--kan helpen beschermen tegen respiratoire ontsteking die tot aandoeningen zoals chronische obstructieve longziekte, astma en allergische rhinitis leidt. De samengestelde sulforafaan verhoogt de productie van antioxidant enzymen in de luchtwegen, die bescherming bieden tegen de aanval van vrije radicalen die je dagelijks in tabaksrook, diesel uitlaat, vervuilde lucht en stuifmeel inademt. Vrije radicalen kan weefselschade, wat leidt tot de luchtwegen veroorzaken. Bovendien, het antioxidant enzymen gestimuleerd door sulforafaan kunnen helpen blokkeren van de schadelijke gevolgen van luchtvervuiling, zegt Dr. Marc Riedl, de hoofdonderzoeker van de studie en een assistent-professor aan de David Geffen School of Medicine aan de Universiteit van Californië, Los Angeles. Riedl raadt maken van broccoli en andere kruisbloemige groenten een vast onderdeel van uw dieet.


gerelateerde artikelen