Natuurlijke Remedies voor vitamine D-deficiëntie

November 28

Natuurlijke Remedies voor vitamine D-deficiëntie

Meer dan ontbrak 40 procent van alle volwassenen in de Verenigde Staten voldoende vitamine D in 2006, volgens de National Health and Nutrition onderzoek Survey. In 2010 verhoogd het Institute of Medicine zijn aanbevolen dieet hoeveelheid voor vitamine D van 400 tot 600 internationale eenheden per dag bij de meeste volwassenen en 800 internationale eenheden per dag voor meer dan 70 mensen. De beste manier om het niveau van vitamine D in je lichaam te verhogen is door blootstelling aan de zon, maar kan je ook vitamine D uit bepaalde voedingsmiddelen of -supplementen.

Genieten van het zonlicht

Vitamine D bestaat in twee vormen: ergocalciferol, D-2, en cholecalciferol en/of D-3. Uw huid produceert vitamine D-3 wanneer blootgesteld aan de ultraviolette B-straling van de zon. Blootstelling van je armen, benen of terug voor vijf tot 30 minuten tussen 10.00 uur en 15.00 uur twee keer per week wordt aangeraden om voldoende niveaus te bereiken. Donkere huid, geavanceerde leeftijd en zonnebrandcrème gebruik verminderen uw huideigen vermogen voor het synthetiseren van vitamine D. Bovendien, latitude-, seizoen- en tijd van de dag grote invloed hebben op de hoeveelheid vitamine D in die je huid tegen blootstelling aan de zon produceren kan. In de meeste van de Verenigde Staten, wordt weinig vitamine D gesynthetiseerd in de huid tijdens de wintermaanden.

Levensmiddelen natuurlijk hoog gehalte aan vitamine D

Vitamine D, in de vorm van zowel D-2 als D-3, is natuurlijk gevonden in sommige levensmiddelen. De beste natuurlijke voedselbronnen voor vitamine D zijn vette vis, zoals makreel, heilbot, zalm, tonijn en regenboogforel. Levertraan is een uitstekende bron, biedt 1.360 internationale eenheden vitamine d in 1 eetlepel. Champignons, met inbegrip van maitake en portobella, zijn een goede bronnen van vitamine D, temeer daar zij zijn blootgesteld aan ultraviolet licht. Eierdooiers en kaas leveren ook kleine hoeveelheden van de vitamine.

Voedingsmiddelen verrijkt met vitamine D

Wanneer een levensmiddel de analyt is toegevoegd, worden vitaminen of mineralen die oorspronkelijk niet in de levensmiddelen waren toegevoegd om het te maken het voedzamer. Omdat zo weinig voedingsmiddelen van nature vitamine D bevatten, worden velen versterkt zodat de consumenten krijgen meer van deze essentiële vitamine. Voedsel vaak verrijkt met vitamine D omvat melk, yoghurt, sinaasappelsap, granen, brood en soja producten, met inbegrip van de tofu en soja melk. Controleer de voeding etiketten om te bepalen of het voedsel dat u eet worden versterkt en hoeveel vitamine D ze bieden.

Dietary Supplements

Vitamine D is beschikbaar als een voedingssupplement in de vorm van vitaminen D-2 en D-3. Terwijl deze twee vormen zijn over het algemeen beschouwd als gelijkwaardig, suggereert bewijs dat bij hoge doses vitamine D-2 kan minder potent dan D-3. Bent u een vitamine D-tekort, kan uw zorgverzekeraar aanbevelen meer dan de aanbevolen hoeveelheid van dieet totdat uw bloedspiegels terug naar normaal. Overschrijd niet de bovenste niveau inname van 4.000 internationale eenheden per dag voor personen ouder dan 9 jaar tenzij gericht om dit te doen door uw arts.


gerelateerde artikelen