Wat zijn de onderdelen tot een Diabetische Meter?

May 21

Wat zijn de onderdelen tot een Diabetische Meter?

Diabetes veroorzaakt bloedsuikerspiegel stijgen. De ziekte getroffen 23,6 miljoen mensen in de Verenigde Staten in 2007, de American Diabetes Association verslagen. Houden van de niveaus van de glucose van het bloed binnen een normaler bereik voorkomt schade aan weefsels en organen. Mensen met suikerziekte controleren hun bloed glucoseniveaus vaak met behulp van een diabetische meter, ook wel genoemd een glucometer. Glucometers moet uitvoeren van een complexe taak maar nog steeds makkelijk te gebruiken thuis door mensen zonder medische opleiding. De glucometer bestaat uit verschillende onderdelen die moeten worden gebruikt zoals ontworpen voor nauwkeurige resultaten.

Monitoren

De belangrijkste component van de glucometer, de monitor--een klein batterij-run kunststof apparaat--vertaalt de hoeveelheid glucose in een druppel bloed in een getal weergegeven op een beeldscherm. Vele monitors vorige lezingen opslaan of downloaden naar een computer. De minst dure deel van de glucose monitoring systeem, monitoren normaliter kostprijs $10 tot $100, hoewel praten modellen, bestemd voor mensen met slechte visie, meer kan kosten, huisarts Notebook gemeld in 2008. De meeste beeldschermen werken door het analyseren van kleur verandert wanneer een druppel bloed met een enzym reageert. Monitoren hebben een kleine sleuf die in het bezit van de controle strip.

Doorborende apparaat

Het doorborende apparaat maakt het verkrijgen van een bloedmonster gemakkelijker voor de patiënt, die aarzelen worden kan om zichzelf prikken met een naald. De lancet, een zeer kleine naald ingekapseld in kunststof te verlagen van toevallige lekke banden, past in het voorjaar geladen doorborende apparaat. De patiënt houdt de doorborende apparaat strak tegen zijn vinger na het laden van de naald en het schoonmaken van de vingertop met een alcohol doekje om infectie te voorkomen. Een knop aan het einde van het doorborende apparaat duwt de naald snel vooruit in de vingertop, zodat een kleine daling van bloed uit de vingertop worden geperst.

Toezicht op Strips

Controle strips zijn het duurste onderdeel van diabetische tests, kost overal van $520 tot $1240 per jaar voor een persoon die tests vier keer per dag, volgens de huisarts Notebook. Strips ontworpen voor een specifieke monitor moeten worden gebruikt voor nauwkeurige resultaten. Controle strips zijn geïmpregneerd met een enzym dat met bloed, meestal glucose oxidase of hexokinase reageert. Een druppel bloed wordt geplaatst op het einde van de controle strip nadat de monitor is ingeschakeld en een test strip wordt ingevoegd op de monitor. Het duurt slechts een paar seconden voor de monitor te produceren een lezing na het toepassen van het bloed.


gerelateerde artikelen