Hoeveel Water moet je drinken als je hebt congestief hartfalen?

June 7

Hoeveel Water moet je drinken als je hebt congestief hartfalen?

Congestief hartfalen, CHF, is een aandoening waarbij de pompwerking van het hart is aangetast en het hart er niet in slaagt om de pomp zo efficiënt zoals het hoort. Je weefsels en organen vertrouwen op het bloed vanuit het hart voor de levering van zuurstof en voedingsstoffen gepompt, vandaar CHF beïnvloedt het hele lichaam. Het verkeer van bloed door het lichaam wordt vertraagd als het hart doet niet sterk genoeg, pomp leiden tot zwelling en ademhalingsproblemen zoals vloeistof back-up in uw systeem. Congestief hartfalen is een chronische aandoening, en informatie over voeding en vochtinname zullen deel uitmaken van uw behandelingsplan als je leert te leven met en het beheren van uw ziekte.

Oorzaken van congestief hartfalen

Ziekten en aandoeningen die verzwakken of beschadiging van uw hart spieren kunnen leiden tot congestief hartfalen. Coronaire hartziekte, dat de hoeveelheid bloed naar je hart vermindert, kan verzwakken je hart spieren, wat leidt tot hartfalen. Een hartaanval afsnijdt, de stroom van bloed naar deel van het hart, die zal beschadigen en litteken van een deel van het hart en verminderen de mogelijkheid om de pomp. Hoge bloeddruk en defecte hartkleppen verhogen de werklast op uw hart, die uiteindelijk aan het hart schade kan. Een aantal ziekten kan verzwakken je hart en leiden tot hartfalen, met inbegrip van diabetes, hypothyreoïdie, nier of lever storingen, emfyseem of bloedarmoede. Een symptoom van CHF is het vasthouden van water in het lichaam, en dit zal worden beïnvloed door de hoeveelheid vloeistof die je elke dag drinkt. Zodra u hebt ontwikkeld CHF, zal uw arts samen met u de beste keuzes te maken levensstijl--met inbegrip van dieet--om te maximaliseren van de kwaliteit van het leven.

Uw dieet

Dieet beperkingen kunnen een standaard geworden als u last van CHF heeft. Je moet om te beperken uw consumptie van zout, omdat zout waterretentie bevordert en de symptomen verergeren zal. De California Pacific Medical Center-website geeft 2000 tot 3000 mg natrium per dag als de maximaal toegestane verbruik hebt u CHF. De andere aanbeveling is dat je Vermijd het drinken van grote hoeveelheden vloeistof. Matige hoeveelheden van water, SAP of cafeïnevrije thee en koffie zijn toegestaan.

Minder vloeistof

Gezonde individuen worden aangemoedigd om ten minste 8 kopjes water per dag drinken, maar hebt u congestief hartfalen, uw totale vochtinname moet ongeveer 4 kopjes. Deze vergoeding is ter dekking van alle drank inname, met inbegrip van water. Meer dan 6 kopjes per dag wordt beschouwd als een grote inname voor CHF patiënten.

Leven met congestief hartfalen

Er is geen remedie voor CHF, maar behandelingsmethoden hebben ontwikkeld om te helpen u minimaliseren van de druk op je hart als het pompen. Medicatie, rust, oefening en een juiste voeding, met inbegrip van beperkt waterverbruik, zal helpen u bij het beheren van uw conditie.


gerelateerde artikelen