Hoe te genezen van een peuter is geschraapt neus

July 10

Hoe te genezen van een peuter is geschraapt neus

Een bloedige, geschraapt neus op een huilende peuter is alarmerend, maar in de meeste gevallen er is geen behoefte aan paniek. Hoewel ze kunnen bloeden en sting, schaafwonden of schaafwonden, zijn zelden ernstig en betrekking hebben op alleen de oppervlakte lagen van de huid. Geschraapt neuzen zijn gebruikelijk in de kleuters en peuters, meestal als het resultaat van korte falls of andere kleine ongevallen. Goede verzorging van een peuter geschraapt neus minimaliseert pijn, vermindert het risico van infectie en voorkomt littekenvorming.

Stap 1

Druk naar beneden op het schrapen met een schone doek en een zachte druk. Dit zal helpen elke bloeden te stoppen. Ernstige bloeding, uitgebreide weefselschade of tekenen van een gebroken neus vereisen onmiddellijke medische aandacht.

Stap 2

Het schrapen met warm water en een milde zeep wassen. Controleer de wond voor vuil en puin, en verwijder met een pincet of door te spoelen met water. Laat geen vuil, splinters of ander vuil in de wond, of je kan het risico van infectie. Volgens de website van Merck, moet u niet wassen schaafwonden met jodium, waterstofperoxide of alcohol, omdat deze kunnen vertragen de genezing en schade van huidweefsel.

Stap 3

Toepassing van een topische antibiotica op van uw peuter geschraapt neus om besmetting te voorkomen, en vervolgens bestrijken het gebied met een pleister of niet-stick, steriele stuk van gaas.

Stap 4

Houd de wond bedekt zoveel mogelijk als uw peuter probeert te halen op zijn neus of verwijderen van de schurft. Volgens de Stichting Nemours, korsten beschermen schaafwonden en laat de huid om te genezen. Ze vallen meestal binnen één of twee weken. Plukken op de schurft kan vertragen genezing of veroorzaken littekens.

Stap 5

Wijzigen van uw peuter bandage naarmate het vuile, natte of bloedige. Verslag elke bloeden dat na 24 uur naar uw kind kinderarts blijft. Controleer de pleister voor gekleurde of stinkende kwijting die op een infectie duiden kan.

Stap 6

Een afspraak met uw kind kinderarts als van uw peuter geschraapt neus niet genezen na twee of drie dagen, of indien verhoogd zwelling, jeuk of roodheid ontwikkelen. Uw kind mogelijk professionele zorg of behandeling met antibiotica nodig. Bel uw kinderarts meteen als uw peuter een tetanus-vaccinatie niet heeft ontvangen.

Tips

  • Ijs en paracetamol kunt u verminderen van de pijn en de zwelling schaafwonden is gekoppeld.

Wat die u nodig hebt

  • Schone doek
  • Pincet
  • Antibiotische zalf
  • Steriele pleister

gerelateerde artikelen