Wat Is het verschil tussen fenegriek Extract & fenegriek zaad?

December 31

Wat Is het verschil tussen fenegriek Extract & fenegriek zaad?

Mensen hebben fenegriek gebruikt sinds de oudheid, intern als een remedie voor gastro-intestinale en respiratoire kwalen en extern voor de behandeling van wonden, irritatie van de huid en pijn. U kan nemen van fenegriek mondeling hetzij hele of gemalen, of geniet van de zaden in alcohol uitpakken van hun actieve bestanddelen. Zoals met alle aanvullingen, uw zorgverlener te raadplegen alvorens het te gebruiken.

Fenegriek

Fenegriek, wiens botanische naam Trigonella foenum-graecum is, is een plant die inheems in Zuid Europa en Azië. Vandaag de teelt strekt zich uit tot het Midden-Oosten, India en Noord-Afrika. Mensen hebben de zaden van de plant gebruikt als medicijn voor duizenden jaren, volgens "The Complete Book of kruiden en kruid tuinieren."

Hedendaags gebruik

Ayurvedische geneeskunde beoefenaars gebruiken de gedroogde zaden van de plant als een kalmerend, laxerende en lactatie genotmiddel, volgens het Memorial Sloan-Kettering Cancer Center. Westerse herbalists gebruiken om een verscheidenheid van voorwaarden met inbegrip van diabetes, hoge cholesterol, wonden en ontsteking te behandelen. We moeten echter bijkomend onderzoek te bevestigen fenegriek van medische werkzaamheid.

De werking van fenegriek

Mag u meenemen de gedroogde, meldt meestal op de grond, zaden van fenegriek via de mond, of maken het tot een pasta en toe te passen op uw huid in het getroffen gebied, het National Center voor complementaire en alternatieve geneeskunde. Fenegriek zaden bevatten een rijke hoeveelheid vitaminen, mineralen, alkaloïden, Saponinen, olie en flavonoïden, stelt "de Amerikaanse farmaceutische associatie-praktische gids voor natuurlijke geneesmiddelen."

Extracten

Kruidenextracten zijn gemaakt door het kruid onderdompelen in alcohol om de actieve bestanddelen van het kruid uit haar plantaardig materiaal. Sterke extracten bevatten graan alcohol of sterke drank zoals wodka. Het is mogelijk om een lichtere extract met behulp van wijnen, bieren en azijn, zoals voorgesteld in "Illustrated elementen van Fytotherapie."

Waarschuwingen

Mogelijke bijwerkingen van fenegriek zijn gas, opgeblazen gevoel en diarree. Fenegriek kan ook leiden tot irritatie van de huid wanneer extern gebruikt. Op een bepaald moment gebruikt vrouwen fenegriek om te helpen met het opwekken van de bevalling, dus vrouwen die zwanger zijn een zorgaanbieder raadplegen moeten alvorens het te gebruiken. Daarnaast extracten mogelijk niet geschikt voor mensen die gevoelig zijn voor alcohol. Neem het alcoholgehalte van extracten rekening tijdens het rijden, zoals het is vergelijkbaar met die van alcoholische dranken.


gerelateerde artikelen