Bijwerkingen van gevaarlijke Byetta

April 15

Bijwerkingen van gevaarlijke Byetta

De injecteerbare medicijnen Byetta is verkrijgbaar op recept alleen en wordt gebruikt voor de behandeling van Type 2 diabetes die slecht wordt beheerd met mondelinge behandelingen. Het is geen vervanging voor insuline. Byetta wordt gebruikt om de functie van de alvleesklier effectiever in de productie van insuline. Het is een uur vóór de maaltijd verbruik beheerd. De bijwerkingen van het nemen van Byetta zijn meestal klein en dosisafhankelijk en met voortdurende gebruik van de drug op te lossen. Consumenten moeten zich bewust zijn, echter voor verschillende gevaarlijke bijwerkingen geassocieerd met Byetta.

Hypoglykemie

Lage niveaus van glucose of suiker in het bloed zijn potentieel levensbedreigende indien niet snel verholpen. Omdat Byetta wordt gebruikt in combinatie met één of meer orale geneesmiddelen die ook naar lagere glucoseniveaus werken, kan de daling van de bloedsuikerspiegel worden in sommige gevallen extreem. Volgens «««Drugs.com, zeer lage bloedglucose kan leiden tot verwarring, dubbel zien, een snelle hartslag of aanvallen. Hypoglykemie kan worden teruggedraaid met de inname van koolhydraten, meestal door het eten van een stukje van snoep of drinken van vruchtensap. Dosis aanpassingen mogelijk moet vermijden herhaalde episodes van deze bijwerking.

Acute Pancreatitis

Mensen die Byetta moeten op hun hoede voor ernstige buikpijn die permanent van aard is. Soms is de pijn geassocieerd met braken. Deze worden karakteristieke tekenen van acute pancreatitis geacht. De patiënt moet worden geëvalueerd door een arts onmiddellijk en Byetta moet worden stopgezet. Als de pancreatitis wordt beoordeeld als u wilt dat een andere etiologie, kan de arts besluiten te zetten van de patiënt op dit geneesmiddel. Als de pancreatitis wordt gevonden te worden veroorzaakt door deze medicament, zal Byetta gebruik volledig worden gestaakt.

Voorzorgsmaatregelen

Voorschrijven van Byetta voor patiënten met bepaalde onderliggende ziekten moet worden gedaan met belangrijke voorzorgsmaatregel. Volgens de bijsluiter van Eli Lilly & Co, mensen met nier dysfunctie, gastro-intestinale aandoeningen of overgevoeligheid voor exenatide, het actieve ingrediënt in Byetta, worden niet aanbevolen kandidaten voor dit medicijn.


gerelateerde artikelen