Haargroei & B6

July 26

Haargroei & B6

Vitamine B6, een van de zeven B-vitamines, helpt bij de productie van energie, eiwit en vet metabolisme en zenuwstelsel werking. De huid, ogen, lever en haar vereisen vitamine B6 voor een optimale gezondheid. Haar bestaat uit dode cellen die zijn gevuld met eiwit. Vitamine B6 kan helpen voeden haar voor groei en Voorkom haaruitval door de stofwisseling van eiwitten en het vergroten van uw stress tolerantie.

Niacine

Vitamine B6 helpt bij het omzetten van tryptofaan, een belangrijk eiwit, in niacine. Niacine is een andere B-vitamine die bij de haargroei en algehele haar gezondheid helpt. Wanneer het lichaam een niacine defici├źntie ervaart of niet produceren voldoende niacine, de haarfollikel cellen worden ondervoed, volgens Huntington College of Health Sciences. Ondervoede haar kan resulteren in verlies, breuk of achterlijk haargroei.

Angst en Stress

Angst en stress kunnen leiden tot haarverlies of haaruitval, volgens de Universiteit van Iowa. Vitamine B6 verhoogt uw immuunsysteem werking en zenuwstelsel, verhoging van het vermogen van uw lichaam aan te passen aan het leven stressoren. Vitamine B6 helpt bovendien bij de productie van serotonine en noradrenaline, neurotransmitters die is gekoppeld aan de regulering van stemming. Wanneer er een tekort aan vitamine B6 is, kunnen nervositeit, geheugenverlies, depressie, problemen te concentreren en prikkelbaarheid optreden, verhogen het risico op stress-geïnduceerde haaruitval.

Inname

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van vitamine B6 voor volwassenen is 1.3 milligram, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Rijke bronnen van vitamine B6 zijn rood vlezen, tonijn, zalm, sojaproducten, eieren, peulvruchten, biergist, aardappelen, kaas, melk, bananen, lever en chilipepers. Bovendien kan nemen van een vitamine B-complex, een vitamine die bevatten vitamine B6 en andere B-vitamines, dagelijks versterken de voordelen van vitamine B6.

Waarschuwingen

Zelfs met extra consumptie van vitamine B6, kan niet je haar weerstaan consistente schade. Overtollige kleuren wassen, strekken, blowdrying, krullen of borstelen kan je haar droog en broos worden. Droog en broos haar ontwikkelt vaak gespleten haarpunten en pauzes. Schade te beperken en consumeren van voldoende hoeveelheden vitamine B6 om optimale haar gezondheid en groei te bereiken.


gerelateerde artikelen