Plyometrische longe

January 14

De longe plyometrische is een power-oefening die moet u uitvoeren van Longeren oefeningen op een sneller tempo en een hogere intensiteit. Dit verhoogt neurale stimulatie om uw spieren en gewrichten sneller met hogere bewustzijn van coördinatie en evenwicht terwijl het verbeteren van de reactietijd met elke herhaling. Er zijn verschillende versies van plyometrische lunges kunt u uitvoeren ter verbetering van de musculaire uithoudingsvermogen, uithoudingsvermogen, coördinatie en evenwicht.

Fundamentele plyometrische longe

Om te doen de fundamentele plyometrische longe, staan met je linkervoet voor je en beide voeten naar voren wijst. Lunge neer terwijl leunend op je romp voorwaarts iets zonder afronding van uw wervelkolom. Adem uit en Spring recht omhoog, swingende je armen boven je hoofd en uitbreiding van je romp. Land zachtjes op de grond in dezelfde positie als je was begonnen en herhaal de sprong zo snel als je voor drie sets van 10 herhalingen per zijde kunt.

Criss-Cross plyometrische longe

Deze oefening is vergelijkbaar met de fundamentele plyometrische longe, behalve dat u uw been positie met elke herhaling. Beginnen in dezelfde positie als de vorige oefening. Wanneer je rechtop met je armen boven je hoofd springt, schakel uw positie been in de lucht en land zachtjes op de grond met je knieën gebogen. Nu moet je rechter voet voor je. Drie sets van 10 tot 20 herhalingen zo snel als je met controle kunt uitvoeren.

Richting wijzigen

Met beide oefeningen, kunt u in verschillende richtingen bewegen zoals u omhoog springen en lunge, zoals het verplaatsen naar de voorkant, achterkant, links en rechts. U kunt uw lichaam weer in de lucht ongeveer 45 of 90 graden van je begint plaats en verplaatsen in een patroon rechtsom of linksom. Spelen met verschillende richtingen en bepalen of één kant van uw lichaam beter gecoördineerd dan de andere kant. Als één kant is minder gecoördineerd, voert een extra instellen in elke trainingssessie aan die zijde totdat beide zijden relatief gelijke voelt, suggereert Coach Vern Gambetta, auteur van "Sportieve ontwikkeling."

Acht te nemen

Vanwege de hoge intensiteit en hoge impact aard van deze oefening, moet u deze oefening niet uitvoeren als u een normale longe goed kunt uitvoeren, of als u pijn in je lichaam ervaart. Overleggen met een gekwalificeerde oefening professional voordat u deze oefening.


gerelateerde artikelen