Vroege symptomen van pulmonale hypertensie

March 4

Vroege symptomen van pulmonale hypertensie

Overzicht

Hoge bloeddruk die voorkomt in de juiste regio van uw hart en in je longen heet pulmonale hypertensie. Het National Institute of Health meldt dat dit probleem gebeurt wanneer de aders en haarvaten tussen de twee organen harden en smalle. Dit knelpunt de stroom van bloed van het hart naar de longen, waardoor het hart harder werken. Deze aandoening kan is altijd ernstig en levensbedreigend.

Ademhalingsproblemen

Pulmonale hypertensie kan worden aangetoond door problemen met je ademhaling. Omdat de voorwaarde is van invloed op de doorstroming van het bloed door je lichaam, maar vooral aan je longen, kan de voorwaarde maken het moeilijk om te ademen. De meest voorkomende symptoom voor vroege ademhaling is kortademigheid of wordt kort van adem. Dit onvermogen te "vangen" uw adem kan in eerste instantie alleen plaatsvinden wanneer uitoefening of het plegen van inspannende activiteit. Naarmate de ziekte vordert, dit probleem kan optreden wanneer u om het even wat te oefenen zelf niet doet.

Duizeligheid en flauwvallen

Vertigo is een gevoel dat u verplaatst--meestal spinning--zelfs wanneer u niet bent. Deze duizeligheid kan invloed hebben op uw balans, waardoor je struikelen en zelfs vallen. Syncope of flauwvallen, kan ook optreden wanneer u voor het eerst beginnen te vertonen tekenen van pulmonale hypertensie. Syncope kan meerdere malen voorkomen in de "spreuken" of bouts, van flauwvallen.

Tachycardie

Omdat je hart werkt overuren om het bloed door de vernauwde passages van uw slagaders en naar je longen, kan het verslaan harder en sneller dan normaal. Wanneer het slaat vaker dan 100 slagen per minuut wanneer u inactief bent, is de aandoening heet tachycardie. Dit kan ook geven u hart hartkloppingen, die worden gekenmerkt door een bonzend gevoel in je borst en de oren. Hierdoor kan je het gevoel van pijn of druk in je borst.

Cyanose

Wanneer er niet genoeg zuurstof door je bloed cellen wordt gedragen, kan het een aandoening bekend als blauwzucht veroorzaken. Normale bloed geeft uw huid zijn normale kleur. Zonder voldoende zuurstof, kunnen uw huid en lippen lijken te hebben van een blauwe tint.

Oedeem

Oedeem is een zwelling aandoening die, in het geval van pulmonale hypertensie, uw benen en enkels beïnvloedt. Het kan voorkomen in het vroege stadium van de ziekte. Dit probleem treedt later in je buik, waar hij ascites is genoemd.


gerelateerde artikelen