Overmatige speekselvloed bij kinderen

December 1

Overmatige speekselvloed bij kinderen

Kinderen in het algemeen volledige controle krijgen over speekselvloed door leeftijd 4. In sommige gevallen overmatige speekselvloed niets te vrezen, maar het soms vergezelt veterinairrechtelijke voorschriften. Wanneer uw kind lichaam teveel speeksel produceert, veroorzaakt vaak kwijlen, die kunnen worden pijnlijk voor ouders en kinderen. Behandeling kan helpen controle overtollige speeksel en comfortabeler maken van uw kind.

Oorzaken

Speeksel wordt geproduceerd door drie verschillende klieren in de mond. Op een jonge leeftijd, zijn niet van een kind spieren volledig ontwikkeld zodat ze niet zoveel controle over het slikken het speeksel als oudere kinderen. Kinderen jonger dan 8 jaar produceren natuurlijk meer speeksel dan volwassenen en oudere kinderen. Sommige medische factoren kunnen echter leiden tot een kind tot en met meer dan typische kwijlen. Gastro-oesofageale refluxziekte, kan een infectie in de mond of keel, bepaalde medicatie of een ontsteking in de mond van membranen overtollige speeksel, merkt MayoClinic.com.

Complicaties

Overtollige speeksel lijkt misschien niet een groot probleem, vooral als het is het resultaat van gezondheidsproblemen. Hoewel het niet waarschijnlijk compromis gezondheid van een kind, kan het andere problemen veroorzaken. Wanneer het speeksel is niet ingeslikt en de kin van een kind regelmatig vertraagt, kan het irriteren de huid in het gebied. Hierdoor kan jeuk, roodheid of beschadigde huid die tot een infectie leiden kan. Als speeksel soaks zijn kleding, kunnen deze huidproblemen verspreiden aan de hals en borst. Terwijl u niet beperken normale speeksel wilt, voorkomt beheersing van de overtollige huid problemen die zouden kunnen een kind ongemakkelijk maken.

Behandeling

In gevallen waar teveel speeksel gekoppeld aan een gezondheidstoestand is kunnen behandeling van en de controle op deze kwestie helpen verminderen van speeksel stroom. Bijvoorbeeld, het voorschrijven van medicijnen om te controleren van zure terugvloeiing. Er zijn andere manieren om te helpen vertragen de stroom van speeksel, die werken goed voor kinderen. Sommige medicijnen zijn beschikbaar, in de vorm van pillen, vloeistof of patches, die de hoeveelheid speeksel geproduceerd verminderen. Spraak therapie is effectief voor het aanleren van een kind tot en met haar lippen sluiten en slikken van haar spit, en in sommige gevallen kan chirurgie omleiden van een kind speekselklieren of vernietigen deel van hen te vertragen van de productie, volgens KidsGrowth.com. Hypnose of biofeedback zijn alternatieve vormen van behandeling die kunnen helpen. Kinderen wellicht ook orthodontische of tandheelkundige behandeling als de oorzaak van overmatige speekselvloed te wijten aan een infectie of ontsteking in de mond is.

Thuis

Terwijl medische interventie zou noodzakelijk zijn in sommige gevallen van overmatige speekselvloed, zijn sommige methoden voor de behandeling van de aandoening geschikt voor thuis. Zorg ervoor dat uw kind neus is niet omhoog gevuld, omdat hij zal minder waarschijnlijk te sluiten zijn mond te slikken als hij niet kan door zijn neus ademen, AboutKidsHealth, een website ontwikkeld door het Instituut van de leren SickKids suggereert. Help uw kind praktijk goede houding zodat het makkelijker te slikken.


gerelateerde artikelen