Lijst van voedsel voor Diverticulitis

February 25

Lijst van voedsel voor Diverticulitis

Diverticulitis is een ziekte die gevonden in de dikke darm en ontwikkelt zich van een aandoening bekend als diverticulosis, volgens Medline Plus. Diverticulosis gaat de vorming van zakjes diverticula aan de buitenkant van de dikke darm genoemd. Diverticulitis resultaten als een van deze diverticula wordt geïnfecteerd en ontstoken. Patiënten met diverticulitis ervaren koorts, misselijkheid en ernstige buikpijn. Diverticulitis dieet geeft de dikke darm-tijd om te herstellen van ontsteking.

Heldere Liquid Diet

Tijdens een aanval van actieve diverticulitis, worden patiënten vaak geadviseerd door de arts vast te houden aan een helder vloeibaar dieet voor twee of drie dagen, volgens MayoClinic.com. Helder vloeibaar dieet voorkomt verdere ontsteking van de dikke darm. Voorbeelden van duidelijke vloeibare voedingsmiddelen vruchtensap zonder vruchtvlees, Bouillon, duidelijk soda, gewoon gelatine, thee of koffie zonder ijs pop's zonder stukjes fruit of vruchtvlees. Voortzetting van helder vloeibaar dieet voor meer dan drie dagen kan leiden tot extreme zwakte. Patiënten moeten overgang naar een lage-fiber dieet, na drie dagen op heldere liquid diet.

Lage-fiber dieet

Patiënten moeten langzaam invoering van een lage-fiber dieet ze herstellen van diverticulitis, volgens MayoClinic.com. Lage-fiber voedingsmiddelen bevatten vruchtensap met weinig of geen pulp, eieren, verrijkte witbrood, ingeblikt fruit, toetjes zonder zaden of noten, lage-fiber granen, melk, yoghurt of kaas zonder zaden of noten, gladde pindakaas, mals vlees, witte rijst, gewone pasta en goed gekookte groenten zonder zaden of vellen.

Vezelrijk dieet

Na de acute infectie is verbeterd, kunnen eten van vezelrijk voedsel en het gebruik van bulk additieven zoals psyllium helpen verminderen het risico op diverticulitis, volgens MayoClinic.com. Vezelrijk moet langzaam worden opgevoerd om te voorkomen dat buitensporige gas. Vezelrijk voedsel omvat fruit, groenten, hele korrels brood zoals volkoren-, rogge- en zemelen, peulvruchten zoals linzen en gedroogde bonen, wilde rijst, granen van de hele korrels en bruine rijst. Patiënten moeten ervoor zorgen dat ze drink veel van vloeistoffen terwijl op een vezelrijk dieet. Vezel werkt door het absorberen van water en zacht en volumineus ontlasting in de dikke darm te verhogen. Patiënten die niet om voldoende vocht te drinken kunnen het ontwikkelen van constipatie.


gerelateerde artikelen