Lijst van fruit & groenten die haargroei kunnen bevorderen

January 14

Lijst van fruit & groenten die haargroei kunnen bevorderen

Een evenwichtige voeding die rijk is aan essentiƫle voedingsstoffen kunt u sterk en gezond haar. Een slechte voeding kan leiden tot haaruitval en zwak haar dat droog en breekbaar. De U.S. Department of Agriculture raadt 1 1/2 tot 2 bekers van groenten en 2 tot 3 kopjes groenten per dag voor een evenwichtige, gezonde voeding eten. U kunt een nieuwe impuls geven in uw haar gezondheid door te kiezen voor groenten en fruit die bevatten vitaminen die met haargroei helpen zal.

Voedingsmiddelen rijk aan vitamine A

Een natuurlijke antioxidant vitamine A biedt bescherming voor je haar van milieu-toxines. Het helpt produceren talg, ook vette afscheidingen, in je hoofdhuid die fungeren als een natuurlijke conditioner, gezonde haargroei stimuleren. Het aanbevolen dieet hoeveelheid van vitamine A is 700 tot 1.300 microgram per dag voor vrouwen en 900 microgram per dag voor mannen. Zoete aardappelen, wortelen, spinazie, meloen, boerenkool en broccoli zijn alle rijke bronnen van vitamine A, dus met inbegrip van hen in uw dieet kan het aanmoedigen van de ontwikkeling van gezonde sloten.

Voedingsmiddelen rijk aan biotine

Voedingsmiddelen rijk aan biotine, een lid van het vitamine B-complex, kunnen helpen voorkomen dat haaruitval, die u handhaven van een hoofd van gezond, sterk haar kan helpen. Alle B-vitaminen helpen met gezonde groei en ontwikkeling, en een gebrek aan biotine kan leiden tot schalen op uw huid en haaruitval. De adequate inname van Biotine is 30 tot 35 microgram per dag. Hoewel veel dierlijke producten een rijke bron van biotine vormen, avocado, frambozen en rauwe bloemkool zijn goede vruchten en plantaardige bronnen van deze vitamine haar-die in aanmerking komen.

Voedingsmiddelen rijk aan vitamine E

Vitamine E, is net als vitamine A, een natuurlijke antioxidant. Het kan helpen voorkomen dat je haar steeds beschadigd uit blootstelling aan de zon, evenals blootstelling aan milieu-toxines. De ADH voor vitamine E is 15 tot en met 19 milligram voor vrouwen en 15 milligram voor mannen. Naast het feit dat rijk is aan biotine, zijn avocado's ook rijk aan vitamine E, net als spinazie en wortelen.

Voedingsmiddelen rijk aan vitamine C

Net als vitaminen A en E is vitamine C een natuurlijke antioxidant, die bescherming biedt voor je haar van toxines. Het helpt ook je produceren van collageen, wat noodzakelijk is voor haar productie. De ADH voor vitamine C is 75 tot 120 mg per dag voor vrouwen, met zwangere en borstvoeding geven vrouwen vereisen meer vitamine C. De ADH voor mannen is 90 mg per dag. Rokers van beide geslachten vereisen meer vitamine C dan andere volwassenen, met 110 en 125 mg als de RDA. Citrusvruchten, zoals sinaasappels en grapefruits, met inbegrip van sappen, zijn goede bronnen van vitamine C. Anderen omvatten kiwi, aardbeien, tomaten, paprika, spinazie en broccoli.


gerelateerde artikelen