Wat zijn de oorzaken van lage bloeddruk tijdens het verplaatsen van vaststelling tot opstaan?

September 14

Wat zijn de oorzaken van lage bloeddruk tijdens het verplaatsen van vaststelling tot opstaan?

Lage bloeddruk tijdens het verplaatsen van vaststelling tot opstaan heet Orthostatische hypotensie. Het kan produceren duizeligheid of duizeligheid en zelfs leiden tot flauwvallen. Dit wordt veel gevaarlijker bij ouderen, zoals falls meer kans zijn op het veroorzaken van gebroken beenderen en hoofdverwondingen. Er zijn verschillende oorzaken van orthostatatic hypotensie.

Uitdroging

Volgens "Fysiologie" door Linda Costanzo, Ph.D., wordt bloeddruk bepaald door twee factoren. De eerste is de stroom van bloed gegenereerd door het hart. Hoe hoger de stroom, hoe hoger de bloeddruk. De tweede is de weerstand in de bloedvaten. Weerstand kan worden beschouwd als de kracht die duwen terug tegen het hart. Hoe hoger de weerstand, hoe hoger de bloeddruk. Tijdens het verplaatsen van liggend naar staand, bloed heeft de neiging om te verzamelen in de benen als gevolg van de zwaartekracht, en relatief minder bloed naar het hart, vermindering van de stroom van bloed, en daarmee de bloeddruk wordt geleverd. Het lichaam compenseert snel door vernauwing van de aders en slagaders, hun verzet en daarmee de bloeddruk verhogen. Uitdroging verlaagt het volume van bloed in de bloedvaten, zodat wanneer de bloedvaten smal als een persoon opstaat, relatief minder bloed naar het hart wordt geleverd en het is niet in staat om de druk zo snel.

Medicijnen

Bepaalde medicijnen veroorzaken ook Orthostatische hypotensie. Sommigen, zoals diuretica gebruikt voor hoge bloeddruk en congestief hartfalen, veroorzaakt uitdroging door signalering van de nieren om water te verwijderen. Andere drugs, kunnen zoals bèta-blokkers worden gebruikt voor bepaalde hartaandoeningen, interfereren met het vermogen van het hart om snel te versnellen en contract krachtiger te verhogen van de bloeddruk. Nog anderen, zoals alfa-blokkers gebruikt voor de behandeling van hoge bloeddruk, stoppen de bloedvaten van de vernauwing te verhogen van de bloeddruk.

Ziekten

Volgens "Harrison van Principles of Internal Medicine" door Anthony Fauci, M.D., kunnen bepaalde ziekten ook Orthostatische hypotensie veroorzaken. Verschillende hartaandoeningen maken een persoon naar voren gebogen aan het. Aorta stenose is een vernauwing van de belangrijkste afvoer van bloed uit het hart, en kan leiden tot duizeligheid op staan. Bepaalde voorwaarden van de zenuwen interfereren met het hart en de bloedvaten reacties op staan. Diabetische neuropathie is schade aan de zenuwen van diabetes. Alcoholmisbruik en vitamine B12 deficiëntie ook schade aan de zenuwen. Sommige andere oorzaken zijn onder andere lage kalium en veroudering.


gerelateerde artikelen