Bijwerkingen van de drug van Effexor

November 6

Bijwerkingen van de drug van Effexor

Effexor (venlafaxine) is een recept Antidepressivum medicatie geïndiceerd voor de behandeling van gegeneraliseerde angststoornis, paniekstoornis, depressie en sociale angststoornis. Dit medicijn is een type van serotonine en Noradrenaline reuptake inhibitor (SNRI) en werken door het verhogen van het bedrag van deze stemming-verbeterende neurotransmitters in de hersenen. Effexor is oraal toegediend (capsule of uitgebreid-release capsule) en moet alleen worden genomen, zoals voorgeschreven door uw arts. Zorg ervoor dat te bespreken vragen met betrekking tot de bijwerkingen van de drug van Effexor met uw arts hebt vóór het begin van de behandeling.

Maagklachten

Sommige patiënten ondervinden bijwerkingen van Effexor maag-gerelateerde tijdens de behandeling. Hierbij kan de misselijkheid, braken of maag pijn. Brandende of pijnlijke sensaties in uw borst of keel (zuurbranden) kunnen zich ook voordoen tijdens de Effexor behandeling en kunnen gepaard gaan met abdominale gas of oprispingen. Je wijzigingen in je darm gewoontes kan ontwikkelen en kan beginnen te ervaring frequente episoden van diarree of constipatie. Neem contact op met uw arts onmiddellijk als u bloed in uw ontlasting opmerkt of als u pijn op de borst van matige tot ernstige ervaart.

Droge mond

Terwijl u behandeling met Effexor ontvangt, kunt u de droge mond ontwikkelen. Als dit gebeurt, kunt u ook verhoogde dorst of milde pijn in je mond of de keel ervaren. Bepaalde patiënten ontwikkelen ook veranderingen in smaak, die leiden voedsel om te proeven van verschillende of zwak tot kan wanneer je eet.

Stemming wijzigingen

Effexor kan stemming wijzigingen veroorzaken bij sommige mensen tijdens de behandeling. U kunt vaak voelen angstig of nerveus, die kunnen negatieve invloed hebben op uw relaties of verplichtingen van het werk of op school. Spreken met uw arts onmiddellijk als u ernstige stemmingswisselingen ondervindt of als u beginnen te hebben verontrustende gedachten van zelfbeschadiging of zelfmoord.

Slaap problemen

Behandeling met Effexor kunt slapen problemen veroorzaken. Tijdens de behandeling, sommige patiënten kunnen worden abnormaal vermoeid of moe en kan beginnen te vaak gapen. Andere patiënten kunnen problemen in slaap vallen of blijven slapen door de nacht (slapeloosheid), die tot extra bijwerkingen van overdag slaperigheid, vermoeidheid, hoofdpijn of zwakte bijdragen kan hebben. Abnormale dromen of levendige nachtmerries kunnen ook optreden als gevolg van Effexor, waardoor u vaak hele nacht wakker. Deze bijwerkingen kunnen verder bijdragen aan bijwerkingen van vermoeidheid en moeheid.

Verlies van het gewicht

Tijdens het ontvangen van behandeling met Effexor kunt u het ontwikkelen van een verminderde eetlust. Als dit gebeurt, kan u beginnen te eten minder vaak of kleinere hoeveelheden voedsel eten. Dit kan leiden tot onbedoelde gewichtsverlies.

Verminderde Libido

Bepaalde patiënten ervaren een afname van de seksuele drift of de wens (libido) als een neveneffect van Effexor behandeling, verklaren gezondheidswerkers op Drugs.com, een collegiaal getoetste drug productwebsite. U vindt het moeilijk om te worden gewekt of orgasme normaal. Deze bijwerkingen kunnen ook gevolgen hebben voor uw intieme relaties.


gerelateerde artikelen