Is het mogelijk om het verwijderen van striae na een zwangerschap?

August 28

Is het mogelijk om het verwijderen van striae na een zwangerschap?

Ten minste de helft van de zwangere vrouwen krijgen van striae. Deze kleine huid strepen--meestal in de buik--optreden als je buik groeit sneller dan de huid eromheen. De striae beginnen roze, paars of bruin, dan vervagen tot zilverachtige witte, steeds minder merkbaar naarmate de tijd vordert. Actuele crèmes nog niet bewezen zeer effectief, maar er zijn een paar remedies die Toon beloven dat als je striae lastig zijn.

Een actuele benadering

Genetica een rol spelen bij die striae ontwikkelt, en aangezien de huid die snel groeit een oorzaak is, je ook meer kans om hen te hebben als u veelvouden hebben of veel meer gewicht krijgen dan wat wordt aanbevolen. De meeste studies hebben aangetoond dat actueel crèmes niet veel te helpen. Een overzicht van zes proeven gepubliceerd in 2012 vond dat de crèmes niet effectiever dan een placebo. Een recente studie, echter in het International Journal of Cosmetic Science belofte gevonden in een anti-stretch-mark moisturizer met hydroxyprolisilane-C, rozenbottels olie, Centella asiatica triterpenen en vitamine E. Baby Center ook beveelt recepten met Retin-A en glycolic zuur, maar Retin-A gebruik wordt niet aanbevolen tijdens de zwangerschap of tijdens borstvoeding.

Hen zappen weg

Meer drastische--evenals duur en potentieel pijnlijke--opties omvatten laser behandelingen. Puls-geverfd laser en fractionele nonablative laser behandelingen kost honderden dollars, maar misschien de striae vervagen of verbeteren van hun textuur, zegt "Oprah" magazine.

Tips

  • Vrouwen zwanger of borstvoeding geven wordt geadviseerd tegen het gebruik van tretinoïne crème. Praat met uw arts als u zwanger bent of borstvoeding geeft.
  • Het is ongelooflijk moeilijk te verwijderen van striae na de zwangerschap zelfs met medische procedures. Wees geduldig met welke remedies voor stretch mark u kiezen en geef ze enkele maanden voordat hij te blijven gebruiken.

gerelateerde artikelen