Kan voedselvergiftiging veroorzaken uw nieren aan pijn?

August 7

Kan voedselvergiftiging veroorzaken uw nieren aan pijn?

Voedselvergiftiging vloeit vaak voort uit een bacteriële infectie, maar het kan worden schimmel in oorsprong of kan betrekking hebben op voedsel contaminanten zoals zware metalen. Milde voedselvergiftiging, zoals uit voedsel triggers die gastro-enteritis of diarree met geen verdere symptomen, meestal niet nier pijn veroorzaken. Spreken met een arts zo snel als je kunt als u uitgebreide pijn in je nieren ondervindt.

Nieren pijn

Als het nier pijn toeslaat, voelt je het tussen de ribbenkast en de heupen iets naar de kant van de wervelkolom. Het is een ongewone pijn, volgens deskundigen op de Netwellness website. Echter, ontsteking of beschadiging van de nieren kan leiden tot een doffe pijn, soms met golven van scherpere pijn. Ernstige voedselvergiftiging is een mogelijke oorzaak van dergelijke schade, maar een meer voorkomende reden meestal nierstenen of nier-infectie.

Vergiftiging

Nieren mislukken en gaan pijn doen wanneer kleine buizen binnen de organen genoemd nephrons beschadigd raken, volgens de National Kidney & urologische aandoeningen informatie Clearinghouse. Voedselvergiftiging kunnen bijdragen aan deze schade. Als voedselvergiftiging te wijten aan een schadelijke toxine in het voedsel, zoals arsenicum is, kunnen nieren mislukken plotseling en volledig. Dit zou kunnen leiden tot ernstige pijn en kan leiden tot de dood, indien onbehandeld. Nieren pijn is echter meestal niet het enige symptoom van voedselvergiftiging. Met ernstige vergiftiging zult u waarschijnlijk ervaren misselijkheid, hoofdpijn, diarree, krampen of soortgelijke symptomen naast nier pijn.

E. Coli

De Escherichia coli of E. coli, bacteriën, groeit in slecht opgeslagen grond vlees en sommige zuivelproducten. Het komt ook in voedsel besmet met afvalwater of levensmiddelen, geraakt door mensen die nog niet hun handen gewassen. De bacteriën kunnen schade toebrengen aan de nieren in de getroffen mensen, triggering pijn. Met name wordt E. coli geassocieerd met nierfalen bij kinderen vanwege een ernstige urineweginfectie die het, volgens de Virginia Department of Agriculture en diensten aan consumenten veroorzaken kan.

Mycotoxinen

Mycotoxines zijn een vorm van gif geproduceerd door schimmels die groeien op voedsel, met name granen, bonen en noten verliet in vochtige omstandigheden. Er wordt een aandoening genaamd mycotoxicosis. De Virginia DACS zegt dat nierziekte of leverschade potentiële risico's van verdragsluitende mycotoxicosis. Terwijl dit niet leiden onmiddellijke nier pijn tot kan, annuleerteken op wekken een doffe pijn die groeit in kracht na verloop van tijd. Vermijden van voedingsmiddelen met schimmel groeien op het oppervlak voorkomen dat mycotoxicosis.


gerelateerde artikelen