Wat zijn de voordelen van het beklimmen van de trap?

December 18

Wat zijn de voordelen van het beklimmen van de trap?

Overzicht

Traplopen vaak wordt aanbevolen als een strategie voor het verlies van gewicht. Trap klimmen ook uitgegroeid tot een competitieve sport. Het aantal rassen van de trappenhuizen in enkele van de hoogste gebouwen in Noord-Amerika verdubbeld van 1999 tot 2007, volgens een rapport van de dienst van het nieuws van de Columbia. Trap klimmen biedt voordelen voor concurrenten en casual sporters.

Calorie branden

Traplopen verbrandt calorieën, die kunnen helpen u uw gewicht beter te beheren. Nemen van de trap in plaats van de lift helpt u bij het verhogen van uw totale activiteit, bij te dragen tot een hogere dagelijkse calorie branden. Bijvoorbeeld, zal een persoon 150-pond branden ongeveer 544 calorieën gewoon lopen trap voor een uur, volgens CaloriesPerHour.com. De sport van trap klimmen, waarbij trap aangelopen, verbrandt bijna tweemaal zoveel calorieën als zodanig sport als volleybal en honkbal, volgens StairClimbingSport.com. Het aantal calorieën die je verbrandt hangt af van uw gewicht, de helling van de trap, het aantal trappen en uw tempo.

Algemene conditie

Trap klimmen verbetert uw cardiovasculaire conditie. Volgens een studie van 2000 van sedentaire jonge vrouwen in het dagboek preventieve geneeskunde biedt een korte trap-klimmen-training aanzienlijke cardiovasculaire gezondheidsvoordelen. Trap klimmen ook vergt meer inspanning dan wandelen of hardlopen op vlak terrein, volgens NYTimes.com.

Gemak

Trap klimmen vereist aanzienlijke energie en verbrandt veel calorieën in een korte periode van tijd. Hierdoor kunt u de voordelen van een langere, meer gematigde workout bereiken in een kortere tijd. Trap klimmen vereist geen speciale apparatuur en kan worden uitgevoerd door de meeste sporters, ongeacht hun fitnessniveau van.

Ontwikkelen van kracht

Tijdens het beklimmen van de trap, moet u uw beenspieren trek jezelf omhoog. Werkt u uw beenstrekkers, bilspieren, hamstrings, kuiten, heup flexoren en romp. De training moeilijker maken en verder train je benen, niet zwaaien van de armen of gebruik de leuning.

Cross Training

Omdat trap klimmen uw aërobe en anaërobe systemen daagt, het kan helpen zwemmer, lopers, fietsers en andere competitieve atleten hun uithoudingsvermogen en sprint prestaties verbeteren. Cross training met trap klimmen helpt tegen verveling door te variëren uw routine. Als u van trap klimmen als een primaire cardio en been training gebruikmaakt, cross trein met kracht oefeningen voor het bovenlichaam. Traplopen werkt niet de de armspieren zoals biceps, triceps en deltoides. Tussen de sets van trappen, kracht oefeningen te doen dergelijke push-ups en tricep dips. Add in extra buikspieroefeningen nodig.


gerelateerde artikelen