Hoe beïnvloeden '' Energy drinks '' de hersenen & motorische vaardigheden?

February 11

Hoe beïnvloeden '' Energy drinks '' de hersenen & motorische vaardigheden?

Energiedranken bevatten vaak cafeïne en suiker, die energie tijdelijk stimuleren kan door het beïnvloeden van neurotransmitters. Deze chemicaliën in de hersenen reguleren je stemming en gedrag. Sommige fabrikanten produceren cafeïnevrij en suiker-vrije energiedrankjes. De dranken bevatten meestal vitaminen en kruiden die vigor voorschrijven. Ginseng, gebruikt in sommige '' energy drinks '', wellicht stimuleren effecten. Atleten gebruiken '' energy drinks '' voor een boost tijdens sport optredens. Het drinken van grote hoeveelheden van '' energy drinks '' zou kunnen hebben bijwerkingen, met name als ze cafeïne bevatten.

Suiker en koolhydraten

De suiker en koolhydraten in '' energy drinks '' kunnen volstaan om verbetering van de prestaties van een atleet, volgens onderzoekers rapporteren in April 2009 de kwestie van de "Journal of Physiology." De onderzoekers gaven atleten dranken ofwel met glucose, een suiker, de koolhydraten maltodextrine, soms gebruikt in energiedrankjes, of geen van beiden van de stoffen. De drankjes waren op smaak gebracht met kunstmatige zoetstoffen. De atleten gespoeld hun mond met de waterige dranken tijdens een uitdagende tijdrit. Atleten nemen de suikerhoudende of maltodextrine dranken presteerde beter dan degenen die de dranken die alleen water en kunstmatige zoetstof.

Perceptie

Onderzoekers die de studie uitvoerde ontdekt door beeldvormingstechnieken ook op dat de suiker en koolhydraten gestimuleerd gebieden van de hersenen waarmee beloning en plezier, overwegende dat de kunstmatige zoetstof niet. Complexe koolhydraten en eenvoudige koolhydraten, zoals suiker, activeren de neurotransmitter serotonine om ontspanning. De onderzoekers concludeerden dat de atleten had een beperkte perceptie van de werklast van de suiker en koolhydraten. Dit hielp hun motorische vaardigheden voor spier-gerelateerde activiteiten te verbeteren.

Cafeïne de rol

Cafeïne stimuleert ook het centrale zenuwstelsel te verhogen van de alertheid, maar grote hoeveelheden kunnen leiden tot hoofdpijn, nervositeit, duizeligheid en slapeloosheid. Cafeïne reist van de bloedsomloop naar de hersenen, waar het interfereert met de chemische adenosine, die is betrokken bij de vorming van energie. Energieniveaus dalen als cafeïne uw systeem verlaat. Cafeïne wordt een probleem als ontwenningsverschijnselen instelt produceren van afhankelijkheid. Het veroorzaakt een cyclus van het krijgen van voldoende cafeïne in uw systeem verblijven energiek.

Potentiële risico 's

De inhoud van de cafeïne in '' energy drinks '' varieert. Veel drinken niet aanbieden cafeïne op het etiket en de FDA regelt niet veel drinken gepromoot als gezondheid supplementen. Onderzoekers van de Johns Hopkins University zeggen sommige energiedranken bevatten het equivalent van 14 blikjes cola, waardoor potentiële risico's van cafeïne vergiftiging. Afgezien van afhankelijkheid, nervositeit, angst en slapeloosheid, kan overdosis cafeïne leiden tot tremoren, snelle hartslag en in zeldzame gevallen zelfs de dood. Consumenten moeten zich bewust zijn van mogelijke gezondheidsrisico's van overmatige consumptie van '' energy drinks '' met cafeïne, het verslag van de onderzoekers in het januari 2009 nummer van "Drugs- en alcoholverslaving."


gerelateerde artikelen