Wat zijn de voordelen voor de gezondheid van het eten van zeewier?

February 29

Wat zijn de voordelen voor de gezondheid van het eten van zeewier?

Zeewier slijmerige spinazie kan lijken, maar deze dichte groene of bruine zee plantaardige is hoog in voedingsstoffen en verpakkingen van een scala aan voordelen voor de gezondheid. Het gaat hierbij om cholesterol-verlagende effecten, spijsvertering gezondheid en gewichtsverlies. Krijg uw dagelijkse dosis van een aantal essentiële mineralen en vitaminen met slechts een kleine hoeveelheid zoals nori, kelp of kombu zeewier.

Voedingsvezels

Alginaat, de natuurlijke vezel gevonden in sommige soorten zeewier zoals kelp, zou kunnen helpen de spijsvertering en verminderen vet absorptie. Een studie geleid door wetenschappers Dr Iain Brownlee en hoogleraar Jeff Pearson aan de Universiteit van Newcastle gevonden dat zeewier eten vet vertering met meer dan 75 procent verminderd. Vezel ook helpt u om te voelen volledig sneller en voorkomt overeten. Deze bevindingen wijzen erop dat zeewier toe te voegen aan uw dieet u gewicht verliezen helpen kan en lagere cholesterolniveaus van de ongezonde in het bloed.

Essentiële voedingsstoffen

Net als andere groenten bevat zeewier essentiële mineralen en vitaminen die je wilt ophalen in een gezonde, evenwichtige voeding. Volgens de site beste gezondheid biedt alleen een gram zeewier uw dagelijkse dosis van jodium, een mineraal dat is essentieel voor een gezonde schildklier functie. Daarnaast bevat een soort bruin zeewier kombu genoemd het pigment fucoxanthin, die kan helpen uw lichaam te metaboliseren vetten voor energie. Beste gezondheid meldt ook dat een portie zeewier geladen met meer calcium dan broccoli is en bijna net zo rijk is aan eiwitten zoals peulvruchten is. Andere voedingsstoffen in zeewier bevatten vitamine B-12 en vitamine A.

Hart-gezonde vetten

Uw lichaam heeft gezonde vetten nodig als een essentieel onderdeel van een uitgebalanceerd dieet. Zeewier biedt hart-gezonde vetten genoemd omega-3 vetzuren. De website van de Dr. Oz Show constateert dat een vel nori zeewier dezelfde hoeveelheid omega-3 vetzuren als twee avocado's bevat. Dit soort vet helpt bij het gezonde HDL-cholesterolgehalte, terwijl het verminderen van de schadelijke LDL-cholesterol waarden verhogen. Omega-3 vetzuren ook helpen verminderen ontsteking in het lichaam.

Zeewier toevoegen aan uw dieet

Er zijn verschillende manieren om zeewier toevoegen aan uw normale dieet. Afgeplatte nori zeewier bladen worden gebruikt voor sushi rollen. U kunt toevoegen aan een wrap of plooi hen binnen een sandwich of ze in reepjes gesneden en gooi in een salade of soep. Gedroogde bruine of groene kelp zeewier strips kopen en voeg ze toe aan brood, pizza's, aardappelen, pasta's, stoofschotels, stoofpotten en soepen. Of zeewier chips maken door olijfolie op stukken van de verse zeewier druilerig en bakken tot knapperig.


gerelateerde artikelen