De nadelen van het innemen van vitamines

January 18

De nadelen van het innemen van vitamines

Hoewel supplementen beschikbaar voor elk type van vitamine en minerale zijn, adviseren de meeste deskundigen verkrijgen van voedingsstoffen via de voeding. "Voedingssupplementen zijn niet bedoeld als invaller voedsel omdat ze niet alle van de nutriënten en voordelen van whole foods repliceren," merkt MayoClinic.com. Deze bron zegt dat supplementen meestal alleen nuttig zijn als u een gezondheid aandoening hebt. Eigenlijk, zijn er sommige risico's voor de vitaminesupplementen ook. Spreken met uw arts over het wel of niet moet je het nemen van hen.

Nadelen in vergelijking met dieet

Volgens «««MayoClinic.com hebben vitaminesupplementen nadelen in vergelijking met het verkrijgen van de voedingsstoffen door uw dieet. Geheel voedsel omvat een aantal verschillende vitaminen, overwegende dat als je een vitamine C supplement te nemen, je alleen verkrijgen van vitamine C en een aantal andere essentiële vitaminen ontbreken. Terwijl een multivitamine u een aantal voedingsstoffen krijgt, heeft op stilstaand nadelen. In tegenstelling tot vitaminesupplementen, merkt veel voedingsmiddelen hebben vezels, antioxidanten en fytochemicaliën die kunnen verbeteren uw gezondheid en ziekte, afweren MayoClinic.com.

Toxiciteit

Sommige vitaminesupplementen kunnen gevaarlijk zijn als je te veel van hen innemen. Er zijn twee verschillende soorten vitaminen: vet oplosbare en in water oplosbare. Extra wateroplosbare vitaminen verlaten het lichaam in de urine, met uitzondering van vitamine B12, dat is opgeslagen in het lichaam. Alle vetoplosbare vitamines blijven in het lichaam, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. In 'Klinische methoden', Thomas E. Edes legt uit dat veel mensen nemen "megadose supplementen," die leiden te veel van de vitamine tot kunnen op te slaan in het lichaam. Aangezien vet oplosbare vitaminen opbouwen kunnen, is er meer van een risico op problemen met hen dan met in water oplosbare vitamines. Teveel vitamine A, bijvoorbeeld, kan veroorzaken haar, huid en bot problemen, hoofdpijn en prikkelbaarheid. Overmatig gebruik van vitamine D kan leiden tot nierstenen, vermoeidheid en psychische problemen. Vitamine C is een uitzondering in de in water oplosbare categorie als te veel van het kan leiden tot nierstenen en gastro-intestinale problemen.

Geen FDA verordening

Een ander probleem met vitaminesupplementen is dat ze niet worden gereguleerd door de Amerikaanse Food and Drug Administration die de dezelfde manier medicijnen zijn. Het nationaal centrum voor complementaire en alternatieve geneeskunde of NCCAM, legt uit dat bedrijven kunnen voorgelegd hun supplementen op de markt waarin dat ze zijn veilig en effectief. Hoewel de FDA, indien het vaststelt dat het supplement onveilig is, het product uit de markt nemen kan, wellicht producten op opslagplanken voor een lengte van tijd voordat de FDA hun kenmerken bepaalt. Bovendien merkt de NCCAM die vitamine supplementen negatief kunnen communiceren met andere medicijnen die u neemt. Dit is waarom het belangrijk is om te laten uw arts weten over alle medicijnen en supplementen die u nemen.


gerelateerde artikelen