Welke kruiden zijn alkalisch?

March 11

Welke kruiden zijn alkalisch?

Overzicht

Het menselijk lichaam werkt het beste wanneer het is alkalisch, volgens Elizabeth Lipski in het boek "Digestive Wellness." Teneinde deze pH, raadt Lipski 60 procent voedingsmiddelen die bijdragen aan de alkaliteit en 40 procent voedingsmiddelen die aan de zuurgraad bijdragen eten. Urine weerspiegelt de pH van het lichaam. Onderzoek ter bepaling van de pH niveaus zijn beschikbaar over de toonbank. Een zure stof heeft een pH van minder dan 7, terwijl een alkalisch stof een pH boven de 7 heeft.

Kaneel

Welke kruiden zijn alkalisch?

Kaneel, die Lipski is een beslist alkalische kruid zegt, komt uit de schors van de kaneel groenblijvende boom. Wanneer gedroogd, ontwikkelt een enkele krul en is anders papierachtige, broos en beige. Dit is anders dan cassia, die een gelijkaardige, maar meer bittere en minder zoete smaak heeft. De meeste kruiden als kaneel in de Verenigde Staten verkocht zijn eigenlijk cassia, volgens het "Handboek van kruiden en specerijen". Cassia ontwikkelt een dubbele krul, heeft een donker rode kleuring en is dikker. Naast de alkaliteit bevat kaneel schors eiwitten, vezels, ash, fosfor, natrium, vitamine B1 en C, niacine, vet, koolhydraten, calcium, ijzer en kalium.

Zoethout

Lipski stelt dat drop alkaliteit vergelijkbaar met kaneel heeft. Zoethout is de wortel en de wortelstok van een kleine, struik-achtige boom die in Europa, Azië en het Midden-Oosten groeit. Voorbereiding omvat drogen in de zon, en optioneel, roer-bakken met honing. Zoethout is wereldwijd geprezen voor haar vermeende gezonde voordelen. Het bevat glycoside glycyrrhizinezuur, isoflavanoids, cumarine, triterpnoids, flavonoïden, chalconen, liquirigenin, licobenzoburan, isoloquiritigenin, manite, biotine, betulic zuur, zetmeel, suiker, sterolen, vluchtige olie, aminozuren, suiker, aminen, wax en gom.

Valeriaan

Valeriaan is een ander kruid die Lipski als beslist alkalisch lijsten. Het is de wortel en de wortelstok van de plant Valeriana officinalis en wordt vaak gebruikt als een slaap steun. Het groeit in vochtige omgevingen tot een hoogte tussen 2 en 5 voeten. Zelfs de geur van Valeriaan is een vermeende kalmerend middel. Culinair gebruik van Valeriaan bevat naar smaak drank, wortel bier, bier, snoep, gebak en vleesproducten.


gerelateerde artikelen