Soorten hartkloppingen

February 25

Soorten hartkloppingen

Hartkloppingen vertegenwoordigen een plotselinge, bewuste besef van de hartslag. Patiënten beschrijven in het algemeen de hartslag als zijnde een oneven kwaliteit, zoals onregelmatigheid, snelheid van ongebruikelijke of uitzonderlijke dynamisme. Hartkloppingen zijn vaak ingedeeld op basis van de onderliggende oorzaak, met inbegrip van abnormale hart ritmes, hartproblemen, los van de cardiale ritme en problemen buiten het hart.

Ritmestoornissen

Het hart bevat een natuurlijke pacemaker en een netwerk van conductie vezels die elektrische van de pacemaker naar de rest van het hart signalen, wat resulteert in regelmatige, gecoördineerde cardiale contracties. Voorbijgaande of blijvende problemen met het cardiale pacemakers of geleiding systeem kunnen leiden tot afwijkingen van de hartslag, of aritmieën. Hartkloppingen kunnen vergezeld gaan van een hartritmestoornis.

Veel verschillende soorten hartritmestoornissen optreden. Sommige zijn potentieel levensbedreigende, alhoewel de meeste medisch onschuldig, volgens het nationale hart-, Long- en bloed Instituut. Bijvoorbeeld, plotselinge angst kan leiden tot een release van adrenaline, de 'vecht of vlucht' hormonen, en een aflevering van hartkloppingen. Andere sterke emoties kunnen ook een tijdelijke bewustzijn van een race-hartslag veroorzaken. Het nationale hart Long- en bloed instituut benadrukt dat bepaalde tekenen en symptomen kunnen duiden op een ernstige medische probleem wanneer zij zich voordoen met hart hartkloppingen, met inbegrip van duizeligheid, flauwvallen, verwarring, kortademigheid, pijn op de borst of druk, pijn in de arm of kaak en onverklaarbare zweten.

Niet-aritmische cardiale aandoeningen

Bepaalde soorten niet verwant aan de cardiale geleidingsstelsel hartproblemen kunnen ook hartkloppingen veroorzaken. Problemen met de hartkleppen blijven een frequente oorzaak van niet-aritmie cardiale hartkloppingen. In een 2005 artikel gepubliceerd in "American Family Physician," Dr. Allan Abbott wijst erop dat afwijkingen van de aortaklep, via welke zuurstofrijk bloed passeert als het binnenkomt de bloedbaan, leiden hartkloppingen tot kunnen. Ook kunnen gaten in de muur die de linker- en zijkanten van het hart scheidt precipiteren afleveringen van hartkloppingen. Andere hartaandoeningen die kunnen hartkloppingen veroorzaken omvatten cardiomyopathie, een abnormale uitdunnen of verdikking van de hartspier; hartfalen; ontsteking van het hart sac, pericarditis, of aangeboren misvormingen van het hart.

Niet-cardiale aandoeningen

Allerlei stoffen en voorwaarden die stijgingen van hartslag veroorzaken of de stelligheid van contracties van het hart kan hartkloppingen veroorzaken. Stimulerende middelen zoals cocaïne, methamfetamine, dieetpillen, cafeïne en nicotine zijn frequente oorzaken van transiënte hartkloppingen. Prescription en over-the-counter medicatie die leiden hartkloppingen tot kunnen zijn bronchodilatoren voor astma, decongestiva en bepaalde vormen van hart of de bloeddruk geneeskunde.

Ziekten en aandoeningen die kunnen invloed hebben op het hart en hartkloppingen veroorzaken zijn hoge koorts, verminderde bloed zuurstofgehalte, overactieve schildklier ziekte en ernstige bloedarmoede, neemt nota van de National Library of Medicine online medische encyclopedie MedlinePlus.


gerelateerde artikelen