Renale echografie Procedures

February 21

Een echografie maakt gebruik van hoogfrequente geluidsgolven die worden verzonden door middel van lichaamsweefsels en biedt een echo in ruil daarvoor, als een real-time video- of fotografische afbeeldingen verschijnen. Renale ultrasounds detecteren en eventuele voorwaarden in verband met de nieren, blaas en urineleiders bevestigen. Echografie procedures is een leidraad voor de patiënt en maakt het mogelijk nauwkeurig diagnostische testen.

Vermijd etend

Niet eten voor acht tot 12 uur vóór de proef bij vermijden van opbouw van het gas in de darmen, meldt RadiologyInfo.org. Het gas kan interfereren met de renale echografie test.

Volledige blaas

Mount Sinai Medical Center raadt drinken van vier tot zes glazen water ongeveer een uur voordat de echografie; om een volle blaas voor de test. Niet leeg de blaas tot na de ingreep echografie of ter beoordeling van de aanwezige technoloog.

Verwijderen van kleding

Draag comfortabele, wijde kleding de echografie examen en plan over het wijzigen van in een jurk voor de procedure. De jurk biedt gemakkelijker toegang tot de buik en zorgt voor een soepeler examen.

Juwelen verwijderen

Overweeg alle waardevolle spullen, zoals juwelen, thuis laten. Een echografie vereist de verwijdering van alle sieraden voor het examen.

Onderzoektafel

Meeste echografie examens betrekken de patiënt liggend op het onderzoektafel in een gezicht-omhooggaande positie, volgens RadiologyInfo.org. De onderzoektafel omvat een opvulling en draait of beweegt indien nodig.

Gel applicatie

De echografie technoloog of radioloog toepassing is een duidelijke, in water oplosbare gel op de buik over de blaas en de nieren, omdat de gel helpt de correcte golven die reizen tussen de machine en het lichaam. De technoloog maakt gebruik van een hand-held instrument genaamd een transducer en persen stevig op de buik over de bovenkant van de gel, terwijl het vegen over verschillende locaties of het gebied van belang. De transducer stuurt de geluidsgolven en records de echo golven, de geluidsgolven weergeven als beelden op een scherm. De technoloog neemt foto's van de foto's voor later onderzoek door een radioloog.

Na het examen

De technoloog veegt uit de gel in de buik gebracht. Veranderen terug in de kleding gedragen voordat de procedure meestal gebeurt terwijl de radioloog de resultaten van de echografie overzichten. Een renale echografie examen duurt meestal 40 minuten, merkt de Cleveland Clinic.

Resultaten

Een radioloog analyseert de beelden en stuurt een ondertekend verslag naar de huisarts of de verwijzende arts. De arts bespreekt de testresultaten en het opsporen van problemen of afwijkingen. De renale echografie kan een voldoende hoeveelheid informatie die de herziening arts wordt gebruikt bij het bepalen van een passend plan van zorg bieden.


gerelateerde artikelen