Buitensporige Calcium & gewrichtspijn

September 18

Buitensporige Calcium & gewrichtspijn

Calcium is een mineraal dat belangrijk om een aantal van onze normale lichaamsfuncties. De concentratie ervan in uw bloed is alleen normaal binnen een zeer smalle bandbreedte. Te veel calcium, dat meestal door disregulatie van uw bijschildklier klier veroorzaakt wordt, kan een aantal symptomen, waaronder pijn in de gewrichten veroorzaken. Behandeling kan betrekking hebben op het beheer van vloeistoffen, geneesmiddelen op recept en zelfs chirurgie.

Wat Is Calcium?

Calcium is een mineraal dat ons lichaam gebruiken om te bouwen van botten en tanden, dat zenuwen naar signaal spieren contract, en voor het verzenden van signalen van het externe naar het interne-cellulaire omgeving. Wij krijgen onze calcium voornamelijk van zuivelproducten zoals melk en kaas, en groene groenten. De hoeveelheid calcium in uw bloed als een concentratie gemeten en gerapporteerd als milligram per deciliter. Normaal gesproken hebt u tussen 8.4 en 10.2 milligram per deciliter van calcium in je bloed.

Oorzaken van overmatig Calcium

Teveel aan calcium voortvloeit uit het buitensporige bot verdeling, van buitensporige calcium absorptie van de darm, en uit buitensporige nier reabsorptie van calcium in uw urine. Verdeling van de buitensporige bot kan optreden met kwaadaardige kanker, maar het treedt vaker op bij mensen die Hyperparathyroïdie hebben. Hormoon van de bijschildklier veroorzaakt botten om vrij calcium, dus wanneer er teveel van het in uw omloop, zul je te veel calcium in je bloed.

Buitensporige Calcium- en gewrichtspijn

Hyperparathyroïdie zorgt ervoor dat een aantal klassieke symptomen, waarvan er één pijn in de gewrichten is. Deze pijn wordt veroorzaakt door afzetting van calcium kristallen in de meeste vaak, de knieën, gevolgd door de polsen, ellebogen, schouders en enkels. Calcium-evenwicht is van groot belang bij het handhaven van de normale functie van uw lichaam; voor deze reden, een "hoog" serum calcium niveau, op ongeveer 12 of 13 milligram per deciliter, is eigenlijk niet heel ver buiten het bereik van normale.

Andere uitingen van buitensporig Calcium

Andere symptomen van overmatige calcium zijn nierstenen---ook uit calcium crystal afzetting---gastro-intestinale klachten, zoals obstipatie en anorexia, en tekenen van neurologische stoornis, zoals psychosen, verwarring en coma. Depressie kan ook het gevolg. Ten slotte, want calcium zo'n belangrijke rol in functie van de spier speelt, spierzwakte kan resulteren.

Behandelingsopties

Behandeling omvat agressieve hydratatie, meestal als een intramurale, met een intraveneuze lijn, om te voorkomen dat crystal afzetting van calcium in de gewrichten en nieren en voorschriftmedicijnen ter vermindering van de hoeveelheid bot verdeling die uw lichaam ervaart. Als Hyperparathyroïdie wordt gediagnosticeerd als een oorzaak van uw buitensporige calcium, is chirurgische verwijdering van sommige, de meeste of alle van uw bijschildklier klier ook een optie.


gerelateerde artikelen