Mediterrane dieet ontbijt eten

September 26

Mediterrane dieet ontbijt eten

Het mediterrane dieet, geïnspireerd door de traditionele eetgewoonten van mensen rond de Middellandse Zee, legt de nadruk op vruchten, groenten en gehele korrels. Het bevat ook bronnen van gezonde vetten, zoals noten, olijfolie, zeevruchten en kleinere hoeveelheden vlees, zuivel en snoep. Mengen en bijpassende mediterrane dieet voedsel kunnen een verscheidenheid aan smakelijke, gezonde ontbijten opleveren.

Yoghurt en kaas

Yoghurt is een steunpilaar in vele mediterrane keukens. Griekse yoghurt, die heeft gespannen waren zodat het is dikker, is vergelijkbaar met veel van de traditionele yoghurt van die regio. Als u wilt het suikergehalte neer, yoghurt kopen en zoeten het uzelf met fruit, zoals geplette bessen of bananen, of een kleine hoeveelheid honing. U kunt ook mediterrane ontbijt voedingsmiddelen combineren doordat een parfait van yoghurt, fruit en noten. Een beetje van verse kaas, zoals ricotta, kan worden gebruikt in plaats van yoghurt of als een spread voor toast of bagels.

Vruchten

Appelen zijn een goed ontbijt keuze, plain of met een kleine hoeveelheid kaas of pindakaas. Kersen, nectarines, perziken, abrikozen en citrusvruchten zijn traditionele aan het mediterrane dieet, maar bijna elke vrucht kan dienen als ontbijt eten op dit dieet. Traditioneel gebruikt als zoetstof rond de Middellandse Zee, zijn datums een gezond alternatief voor geraffineerde suiker. Prak een paar data te zoeten yoghurt, of spullen hele datums of vijgen met een beetje van ricotta kaas.

Groenten

Voor een hartig ontbijt, licht gebakken groenten zoals courgette, tomaten, champignons en artisjokken in een beetje olijfolie. Gooi in een handvol gekookte garnalen voor een proteïne boost, scramble in een ei, of toevoegen sommige cubed tofu. Een besprenkeling van feta of Parmezaanse kaas, evenals de mediterrane kruiden zoals basilicum, tijm, oregano en rozemarijn, zonder veel vet toe te voegen aan de smaak van groenten kunt afhalen.

Volle granen

Verspreid in plaats van boter en jam, hele korrels toast met geprakte avocado, pindakaas of hummus, naturel of besprenkeld met een beetje honing. Een hele korrels granen, warm of koud, kan worden gezoet met gehakte groenten en geserveerd met melk of yoghurt. Strooi er wat gehakte noten toevoegen van textuur en wat gezond vet. Bulgur, een snelle-koken versie van gemalen tarwe, kan worden ondergedompeld in kokend water of snel magnetron, vervolgens gooide met fruit en gehakte noten en gezoete met een motregen van honing.


gerelateerde artikelen