De effecten van zink op planten

April 21

De effecten van zink op planten

Zink is een metaal dat is noodzakelijk voor het menselijk leven, maar ook gevaarlijk bij hoge concentraties. Zink wordt gebruikt in batterijen en centen en spuitgieten voor auto's. Het komt van nature in de bodem, maar meer in het milieu door de mens, vooral uit mijnbouw wordt vrijgegeven. Planten gebruiken zink in het creëren van chlorofyl, maar in gebieden waar de bodem is verontreinigd door zink, alleen bepaalde planten kunnen groeien.

Zink vervoerd door Water

Zink kan worden vervoerd door water. Water dat wordt uitgevoerd door mijnbouwactiviteiten, stortplaatsen, of andere sterk geconcentreerde gebieden kan zink landbouwgebieden en nadelige gevolgen hebben voor de planten.

Te weinig zink

Zink is een onderdeel van eiwitten voor de plant, dus de wortels kunnen worden verminderd zonder het. Als er niet genoeg zink, kan het bedrijf beschikken over kleine, gele en gebundelde bladeren, volgens tuin gids.

Te veel zink

Te veel zink kan verstoren het leven in de bodem, het creëren van een vijandige omgeving voor regenwormen en micro-organismen. Planten, is afhankelijk van een rijk leven in de bodem te breken en het toegankelijk maken van voedingsstoffen. Planten hebben niet een goede manier te ontdoen van zink die krijgt in hun systemen, waardoor ze sterven. Groenten en andere gewassen kunnen gevoelig zijn voor de niveaus van zink.

Zink doorgegeven

Zink in planten in overmaat kunt krijgen en worden doorgegeven aan degenen die consumeren van de plant. Zowel mensen als dieren kunnen lijden aan te veel zink. Te veel zink bij de mens kan leiden tot maagproblemen en interfereren met de absorptie van andere mineralen. Een extra probleem bij dieren is dat overtollige zink intereferes met hun vermogen om de smaak en geur, in dat geval zij lijden aan ondervoeding, zegt tasteandsmell.com.


gerelateerde artikelen