RPE & hartslag

May 12

RPE & hartslag

Op uw inspanning geworden past, kan u worden verward over het verschil tussen het aantal waargenomen inspanning, of RPE en hartslag. Beide zijn informatief over cardiovasculaire fitness, maar ze werken op verschillende manieren. RPE is subjectief terwijl hartslag doelstelling is. Leren werken met beide methoden kunt u uw training nemen naar het volgende niveau. Met behulp van beide methoden biedt echter een duidelijker beeld van hart kracht, fitheid en gezondheid.

Zoek uw tarief

De RPE-methode is een snelle manier voor het bepalen van het niveau van inspanning die u weer tijdens een training brengen bent. RPE hoeft niet alle apparatuur en overal kan worden gemeten. Het meten van uw inspanning, zult u kies een nummer tussen 10 die best weergeeft hoe je je voelt. Het is belangrijk om te bepalen uw RPE door hoe je je voelt in plaats van hoe hard u denkt dat u werkt. Onbeweeglijk is uw RPE nul. Een matige tot zware training zou vier of vijf. RPE helpt u bij het vinden van een bereik waarin u gewend bent.

Slim af van je hart

Uw hartslag kan worden bepaald met behulp van je pols of een hartslagmeter. U kunt handmatig uw hartslag nemen door twee vingers te plaatsen op een slagader--de meestgebruikte locaties zijn in de pols of de hals-- en tellen van de beats voor 10 seconden. Vermenigvuldig uw pols door zes om te bepalen uw hartslag. Als u oefening regelmatig en ge├»nteresseerd zijn in het controleren van uw hartslag vaak, overwegen te investeren in een hartslagmeter. Naarmate u meer fit, wordt het hart effici├źnter op het minimaliseren van hoe hard het moet werken. Het hebben van een gevoel van wat uw hartslag in het algemeen tijdens een training helpt gids toekomstige trainingen is. U kunt verhogen van intensiteit uitstelperiode uitdagend van je hart.

Samen beter

Samen gebruikt, opleveren RPE en hartslag een vollediger beeld van de conditie en algehele gezondheid. Als uw hartslag is wat je verwacht voor een bepaalde activiteit, maar uw RPE hoger dan normaal is, dat zou een teken dat je ziek of overtraining. Als uw RPE en hartslag lager dan gebruikelijk zijn, heeft je lichaam waarschijnlijk aangepast; toegevoegde intensiteit zal men moeten blijven van de voortgang. Zich vertrouwd te maken met RPE en hartslag helpt met het leren hoe je lichaam reageert om te oefenen. Deze informatie is nuttig in het bepalen van trainingszone, ontwerpen van trainingsprogramma's en beoordeling van uw totale cardiovasculaire conditie. Ongeacht of u RPE of hartslag, draait om betere cardiovasculaire conditie blijven uitdaging jezelf.

Overwegingen

Vermijd overdreven oefenen jezelf en wees voorzichtig bij het begin van een trainingsprogramma. Altijd toestaan het hart het opwarmen en afkoelen geleidelijk. Neem contact op met uw arts onmiddellijk als u eventuele cardiovasculaire problemen ondervindt.


gerelateerde artikelen