Allergieën en condooms

July 2

Allergieën en condooms

Wanneer gebruikt correct en consequent, zijn condooms een betrouwbare manier om te voorkomen dat ongewenste zwangerschappen en de overdracht van seksueel overdraagbare ziekten. Hoewel de meeste mensen condooms zonder onaangename bijwerkingen kunt, hebben mensen met een latexallergie lastig of zelfs gevaarlijke reacties bij het gebruik daarvan. Een persoon met een latex allergie moet praten met een arts om andere contraceptieve opties te verkennen.

Allergieën

Een allergische reactie treedt op wanneer het immuunsysteem van een persoon ten onrechte concludeert dat een allergeen gevaarlijk is en wordt gemaakt van een fysieke reactie in een poging om het lichaam te beschermen. Hoewel de symptomen van een allergische reactie mild of tijdelijke kunnen, hebben ze ook het potentieel om te leiden tot ernstige en zelfs levensbedreigende aandoening genoemd anafylactische shock. Een persoon die hij kan een allergie hebben verdachten moeten altijd zien een allergoloog te bepalen van het specifieke allergeen waarnaar hij allergisch is en behandelingsopties te bespreken.

Latex allergieën

Een allergie voor latex is van invloed op minder dan 1 procent van de bevolking, maar tussen 5 tot 15 procent van de gezondheidswerkers, en tussen 24 en 60 procent van de mensen met spina bifida, volgens de Amerikaanse Academie van allergie, astma en immunologie. Aangezien condooms meestal van latex gemaakt zijn, geen mensen met een latexallergie vaak gebruik maken van condooms zonder een allergische reactie ervaart. Symptomen van een latex allergie kunnen zijn niezen, loopneus neus, jeuk, hoesten en waterige ogen of kortademigheid, volgens de American Academy of Family Physician van website. Vele individuen beleeft ook een rode, jeukende huiduitslag of galbulten op de gebieden van het lichaam dat kwam in direct contact met het latex. Deze reactie van de huid verschijnt meestal binnen 12 tot 24 uur na contact, volgens het astma en allergie Foundation of America. Mensen met een latexallergie kan het risico van een allergische reactie verminderen door het vermijden van items die latex bevatten, met inbegrip van condooms.

Overwegingen

Mensen met een latexallergie kunnen latexvrije condooms gebruiken voor zwangerschap of STD bescherming. Er zijn twee typen latexvrije condooms beschikbaar: synthetische condooms, vaak met polyurethaan, bieden evenveel bescherming als latex condooms, neemt nota van de Centers for Disease Control and Prevention website. Natuurlijke membraan condooms, meestal gemaakt van lam blindedarm, te voorkomen dat de passage van sperma en zijn nuttig voor de bescherming van de zwangerschap. De CDC waarschuwt dat deze natuurlijke condooms bieden geen afdoende bescherming tegen SOA's, echter. Bovendien hebben beide soorten latexvrije condooms hogere breuk en opgelopen vertraging tarieven dan latex condooms. Ze zijn ook niet zo breed beschikbaar als latex condooms en kunnen worden duurder.

Misvattingen

Hoewel de meeste mensen hebben een allergische reactie op condooms een latex allergie hebben, wellicht sommige mensen allergisch voor een ander allergeen gevonden in of op het condoom. Het is belangrijk te onthouden dat mensen met een latexallergie niet alleen een allergische reactie op latex condooms, maar op een willekeurig item gemaakt van latex ervaren zullen. De betrokkenen moeten altijd een arts of een allergoloog te bevestigen van het specifieke allergeen waardoor de allergische reactie zien.

Waarschuwing

Hoewel de meeste allergische reacties zijn tijdelijk en niet een reden tot bezorgdheid, kunnen sommige individuen hebben een ernstige allergische reactie genoemd anafylactische shock, waarvoor directe medische aandacht. Tekenen van anafylactische shock kunnen ademhalingsproblemen, piepende ademhaling, plotselinge zwelling, misselijkheid of braken, verwarring of angst, ongebruikelijke hartslag, duizeligheid, duizeligheid, bleke of blauwachtige huid of een verlies van bewustzijn, volgens MedlinePlus omvatten.


gerelateerde artikelen