Koorts van onbekende oorsprong in peuters

September 29

Koorts van onbekende oorsprong in peuters

Koorts van onbekende oorsprong verwijst naar koorts hoger dan 101 graden Fahrenheit rectally zonder een onmiddellijk herkenbare oorzaak of andere symptomen die ten minste twee weken duren. Koorts in een peuter die geen andere symptomen die ze met u niet beschrijven kan worden moeilijker te beoordelen, met name als fysieke beoordeling door uw arts geen aanwijzingen over de bron opduikt. Koortsen account voor 33 procent van alle arts bezoeken bij jonge kinderen, hoogleraar infectieziekten bij Baylor University Dr. Debra Palazzi verslagen op de website up to date.

Frequentie

De oorzaak van koorts kunnen moeilijk te bepalen, met 20 procent van de kinderen met koorts hebben geen duidelijke bron van infectie, kinderarts Dr. Larry Baraff van de Universiteit van Californië-Staten in de December 2000 "Annals of Emergency Medicine." Tussen 25 en 67 procent van de kinderen met koorts, wordt geen oorzaak gevonden, Dr. Elise W. van der Jag rapporten in de "AAP leerboek van de pediatrische zorg."

Oorzaken

Meeste koorts van onbekende oorsprong heeft een van drie oorzaken: infectieuze ziekten, aandoeningen van het bindweefsel en kanker, volgens, Italië, Europa. Infectieziekten, met bacteriële infectie vaker voor dan de virale infectie, tussen de 40 en 60 procent van de koorts van onbekende oorsprong make-up en bestaan uit de grootste oorzaak van deze aandoening bij kinderen. Auto-immuunziekten of bindweefselziekten, zoals juveniele artritis of systemische lupus erythematosus, goed voor 7 tot en met 20 procent, maar in het algemeen gevolgen hebben voor kinderen ouder dan 6. Kanker veroorzaakt tussen de 1,5 en 6 procent van de koorts van onbekende oorsprong, met leukemie de meest voorkomende kanker waardoor dit symptoom bij kinderen, volgens van der Jagt.

Atypische presentatie

Koorts van onbekende oorsprong veroorzaakt door infectie kunnen worden moeilijk te diagnosticeren omdat ze een atypische presentatie, zonder de tekenen en symptomen die normaal gezien in een infectie hebben. Bij jongens jonger dan 1 met koorts zonder een bron hebben 3 tot 4 procent occulte urineweginfecties, die meestal in de onbesnedenen jongens te voorkomen. Tussen 8 en 9 procent van de meisjes jonger dan 2 hebben occulte urineweginfecties. Meisjes ontwikkelen deze infecties vaker dan jongens, meldt Baraff.

Ongewone oorzaken

Een oorzaak van de koorts van onbekende oorsprong voor de leeftijd van 3 is periodieke koorts, aphthous stomatitis, faryngitis en cervicale adenopathy. Dit syndroom terugkerende autoinflammatory duurt drie tot vijf dagen en elke drie tot zes weken terugkeert. Andere soorten terugkerende koorts genmutaties gekoppeld zijn familiaire mediterrane koorts en cyclische neutropenie, een lage witte bloedcellen.


gerelateerde artikelen